Пространството пред Народния театър „Иван Вазов” отново се превръща във внушителна сцена на открито за второто издание на „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА”. В четвъртък вечерта там пристигнаха елементите за огромната конструкция, която ще посрещне актьори, екипи и зрители в девет театрални вечери на открито.

Общо 59 тона тежат сцената и трибуната, където от 30 юни до 8 юли ще се случи най-атрактивното театрално събитие на започващото лято. Девет спектакъла – „България – земя благословена” на 30 юни, „Калигула” на 1 и 2 юли, „Госпожа Министершата” на 3 юли, „Животът е прекрасен” на 4 и 5 юли, „Сако от велур” на 6 юли, „Швейк” на 7 юли и „Опит за летене” на 8 юли, ще подарят на публиката уникални емоции под звездите,които ще се помнят дълго.

16 души, ръководени от инж. Емил Марков, заместник-директор по техническите въпроси на Народния театър, работят денонощно, за да е готово всичко за грандиозното начало.

Трибуната, която тази година е значително по-удобна за зрителите, се издига на 6 метра в най-високата си част – наполовина по-ниска и по-полегата от миналогодишната. Има 1127 места и тежи 52 тона. Редовете са широки един метър, а разстоянието междутях е 25 см. За по-голямо удобство при влизане и излизане, има три коридора за публиката – по два отстрани и един по средата. Има товароносимост 520 кг на кв. м..

Сцената, на която ще се изиграят деветте представления, е построена точно пред стълбите на сградата и е с размери 14м широчина, 12 м дълбочина и 7 м светъл отвор. Цялата конструкция тежи 7 тона.

Предвидени са и специални места за хора с увреждания.

Спектаклите за „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА” са с начален час 21:30, а билети все още могат да се купят от касите на театъра и онлайн на www.nationaltheatre.bg.