1. Има близнаци, родени от сурогатна майка

Преди година Сара Джесика Паркър и съпругът й Матю Бродерик станаха родители на близначки. Бебетата обаче са износени не от актрисата, а от сурогатна майка. Това е жена, която износва чужда оплодена яйцеклетка. Обикновено до такъв тип бременност прибягват семейства, в които тялото на жената произвежда яйцеклетки, но не може да износи плода. Момичетата носят имената Марион Лорета Елуел Бродерик и Табита Ходж Бродерик. Звездната двойка има и по-голям син - Джейми, на 7 години.

2. Тя е в комисията на Барак Обама

Кокетната актриса, заедно с носителят на "Оскар" Форест Уитакър и актьора Едуард Нортън са избрани лично от президента на САЩ Барак Обама за членове на президентската комисия за изкуства и хуманитарни науки. Целта на тази експертна група е да подпомага общностите чрез развлекателния бизнес и културата. Почетен председател на комисията е първата дама Мишел Обама.

3. Крава ритна чаровната актриса

Крава ритна Сара на снимачната площадка на последния филм, в който участва - "Къде покриха Морган?". Лентата разказва за семейна двойка пред развод, които стават свидетели на убийство. Така попадат в програма за защита на свидетелите. Изпращат ги в провинциално градче, където трябва да цепят дърва, да се отбраняват от мечки и да доят крава. Точно в тази сцена млекодайното животно рита актрисата, а продуцентите харесали кадъра и настояли да остане във филма. Във филма участва и Хю Грант.

4. Kрие много тайни от мъжа си

Паркър имала много тайни от мъжа си Матю Бродерик. Това било разковничето на успешния брак - информацията, която всеки в двойката оставя за себе си и не споделя с половинката си. Тя изобщо не била любопитна и не желаела да знае всичко за Матю. Сара Джесика твърди, че мъжът й не я ревнува, когато тя се целува страстно с екранните си партньори.

5. Всичките й обувки струват колкото апартамент в Манхатън

В шоуто на Опра Уинфри, русата актриса призна, че общата стойност на всичките й обувки се равнявала на апартамент в Манхатън. Чепиците с етикет на "Маноло Бланик", с които разполага Паркър, са над 100 чифта. Не така леко било в детството й, когато родителите й купуват обувки само два пъти годишно.Все пак освен нея гледали още седем деца.

6. Махна с операция емблематичната бенка на брадичката си

Актрисата се раздели с емблематичната бенка на брадичката си миналата година. Тъй като била канцерогенна, Паркър се подложила на козметична операция за отстраняването й. Тя не крие, че трудно взела решението да се раздели с нея - все пак била като запазената марка.