Един от седемте смъртни гряха е блудството, а един от греховете в сряда е словоблудстването.

В сряда трябва да следите за своите думи, да си държите сметка какво изговаряте. Не трябва да изменяте на партньора си. Управителя на срядата - Меркурий е планета на комуникациите, отношенията с приятели. Ако искате да привлечете неговата енергия, трябва да намерите общ език с различните хора, да се занимавате с меркуриански работи - да четете книги, вестници, списания, да гледате и слушате радио-телевизионни предавания, да учите нещо ново, да не седите дълго време на едно място, повече да се движите, да общувате с приятни хора. За привличането на тази енергия способства и облеклото - подхождат леки тъкани със салатен цвят, светло-зелени или пъстри. Подходящо е за дребни и недълговечни подаръчета. Откажете се от големите и скъпите. Човек ще бъде напълно удовлетворен и получавайки някаква забавна вещ, огледало, ароматична свещ. Най-подходящият букет е сборен от разнородни и пъстри градински или полски цветя, но задължително трябва да е аранжиран със зелено - папрат, трева, клонче аспарагус, хвойна.

Луната е в знак Лъв. Повечето дела ще ви се удават с лекота. Нараства увереността в собствените сили. Енергийният потенциал в това време е висок. Уязвимо е сърцето. Препоръчва се лечение на коленете, ставните заболявания, болести на очите.

Трети лунен ден се свързва с раждането на Соломон. Лунният сърп отново започва да се показва. Периодът на мечтите и плановете приключва. От гледна точка на енергетиката е много мощен ден. Ден на астралното обновяване на тялото. Препоръчва се да не се предприема нищо ново, а да се занимавате с обичайните и текущи работи. Във въздуха витае агресия и дебнат опасности. Следва активно да се борите с отрицателните емоции и тъмните мисли. Ако допуснете да ви завладеят отрицателни мисли, то те могат да се превърнат в реалност. Нищо страшно обаче няма да ви се случи, ако живеете в съответствие с предписанията на Луната.

Необходимо е да изхвърлите яда от себе си, иначе капка по капка ще отрови душата и тялото ви. Време е да се пристъпи към активни действия. Енергията трябва да се направлява в нужното русло. В този ден физическото натоварване е своеобразно средство за профилактика на душевни травми. Всяка позитивна мисъл служи като средство за профилактика срещу неудачите. Ако пострада носоглътката ви или задтилната област, тяхното лечение трябва да започне на следващият ден.

Подстрижка – Подстригването в този ден обещава благодатно обновление на собствения енергиен потенциал. Стимулира се активността на космите-антени. Ако вие отрежете краищата на вашите коси, те ще станат по-възприемчиви към сигналите на Акаша. С подстрижката се обезпечава притокът на пари и положителни емоции.

Покупки – Да се правят покупки в 3-ти лунен ден е крайно нежелателно. Но ако все пак решите да купувате нещо, то проверете многократно качеството на придобития продукт, за да няма после проблеми.

Сънища – Към сънищата се отнасяйте като към преки указания за действия. Образите трябва да се тълкуват от гледна точка на това, доколко правилно използвате предоставената ви енергия и доколко правилно сте избрали пътя за постигане на успеха.