Марта Вачкова не се отказва от нудизма, но особено внимава къде се пече. Актрисата в момента е в Созопол, където се отдава на жарките лъчи на слънцето както майка я е родила. Тя обаче старателно подбира закътани местности и се дегизира с капела, така че да не бъде идентифицирана, научи "Уикенд". Въпреки че преди години изгря чисто гола на страниците на вестника ни, звездата от „Ку-ку”, „Каналето” и сериала „Откраднат живот” няма никакво намерение да спре да ходи на нудистки плаж и продължава да пече телеса. „Нудистка съм и искам слънцето да гали цялото ми тяло. Лошотията си трябва да крием, не себе си!”, обича да казва 60-годишната актриса.

Мартина е заклета фенка на голото печене и никак не харесва бански костюми. „За 60-годишния си живот съм си купувала бански едва 3-4 пъти, не е моето облекло. От дете се пека без бански. Избирам скрити местенца и не се навирам в очите на хората. Не съм от тези, които ще се съблекат на някое оживено място. Търся си девствени плажове и се отдавам на удоволствието да попивам слънчевите лъчи“, каза преди време актрисата.

Щерката на легендарния актьор Григор Вачков е много по-осторожна, отколкото преди години, когато бе изловена от папарации да се пече гола-голеничка на плажа в Резово. Тогава тя вся шок и ужас у курортисти и читатели, още повече, че плажа не бе обозначен като нудистки, а край нея всички хора бяха с бански.

Актрисата е запалила по нудизма и дъщеря си Рада, която прави компания в голотата на известната си майка. Вачкова е спряла всякакви диети и се е отдала на морска храна, тен и приятни коктейли. Актрисата, позната като сестра Жекова от „Откраднат живот”, от години се хвали, че не познава задръжки и не се срамува от нищо. Тя събира тен намазана само с плажно масло.

Сред другите известни запалени нудисти са актрисата и приятелка на Марта Катето Евро, Камен Воденичаров, Дони и Нети, Искрен Пецов и Нели Рангелова. Когато предаването „Каналето" беше на върха на своята популярност Камен Воденичаров и Мартина Вачкова често отиваха на нудиплаж след поредния концерт по морето.

Александра Раева също е сред най-пострадалите от папарашки набези известни българки. Особено докато беше певица в „Шоуто на Слави". До преди години Раева обичаше да се изтегне на плажа в приятелска компания, да хвърли горнището и да остави на слънцето да гали кожата й. През последните лета е засичана само с цял бански, което може би се дължи на факта, че вече е майка, пише още "Уикенд".