Кевин Беърд, басист и вокалист на ирландската рок банда Two Door Cinema Club, която наскоро получи наградата за Най-добра нова банда от mtvU Woodie Awards ще е част от журито на глобалното състезание .

„Аз съм голям фен на Bushmills и нямам търпение да се запозная с други негови почитатели. Ясно е, че освен, че ще изберем победителите, всички ние ще се насладим на страхотния вкус на Bushmills”. – сподели Кевин Беърд.

Освен него в екипа на мастър дестилърът на Bushmills Колъм Игън ще се включат Джонатан Галкин, съосновател и управляващ директор на нюйоркската звукозаписна компания DFA Records, продуцент на N.E.R.D., Soulwax, Gorillaz, The Chemical Brothers и M.I.A,. и Роб Алансън, редактор в престижното списание Whisky Magazine.

63 двойки приятели от 11 държави, включително и България, се борят за гласовете на феновете на Bushmills във Facebook, за да представят родината си на глобалните финали - Bushcamp. Това са селектираните участници от над 3600-те регистрирали се в състезанието.

Българските участници в националното класиране са 7 двойки приятели, сред които има любители на водолазните спортове, екстремните преживявания, ходенето по въже, както и така нестандартното хоби овощарство. Само една от седемте двойки ще представи страната ни в Bushcamp. Победителите трябва да съберат възможно най-много гласове във Facebook. Подкрепете вашите фаворити до 27-ми юни на

Голямата награда в ще даде възможност на двама приятели да опознаят най-старата дестилерия в света Old Bushmills за 14 дни. Победителите ще бъдат настанени в луксозен апартамент, ще получат 5 000 лири джобни и възможността да направят собствен бленд Bushmills. Колъм Игън ще подбере най-добрите бъчви с уиски и ще организира специално Bushmills парти в страната на победителите, където те ще бъдат VIP гости заедно с най-добрите си приятели.