Петък като ден на Венера се счита за ден на мира, справедливостта, съзерцанието, изкуството и любовта. Отличава се с повишение на емоционалната активност и по-засилена чувствителност. Това е най-доброто време за завързване на нови познанства, а също и сключване на брак.

Този ден се счита за творчески. Нужно е да се избягват всякакви излишества, да не се оставяте на страстите и конфликтите, които могат пагубно да се отразят на здравето и да извадят човек извън равновесие.

Всичко трябва да се съблюдава с мярка. Петък е ден за въздържание. Бъдете внимателни, защото всичко тегли към разточителство. Добре е да се консумират сладки блюда, сокове, ягоди, мед, орехи, ликьори. Наслаждавайте се на красотата и хармонията, отдавайте чувствата си на дружбата и любовта. Забравете в този ден за важни срещи и отговорни мероприятия. Мислете за душата и за тялото. В петък се раждат естети, актьори, творци, миротворци.

Луната е в знак Дева. Добро време за решаване на всекидневни проблеми. Човек през този период е стеснителен и отдръпнат в поведението си. Заедно с това е доста критичен. Възниква желание да се меси в работите на другите без да го молят. Може да се появят търкания с околните. Време, в което човек се замисля за своето здраве и за режима си на хранене. Подходящо за оформяне на документи. Развитие на търговията на дребно. Да се използват повече плодове и зеленчуци. Добре е за козметични процедури. Не е подходящо за покупко-продажба на недвижимо имущество. Уязвими са нервната система и целия стомашно-чревен тракт без правото черво.

В 5-ти лунен ден(символ Еднорога) трябва да разделите околните на две категории - на помагащи и на пречещи за хармоничното ви развитие, тъй като условно влиянието на “лошите” хора днес е по-засилено. Вие също не допускайте да имате недоброжелателно отношение към околните. Всички добри начинания трябва да бъдат довеждани до край, иначе тяхната незавършеност може да доведе до беди и проблеми. Нужно е да се откажете от различни съблазни, да дишате повече чист въздух и да консумирате чиста храна - вегетарианска. В този ден са противопоказни месо, риба, семки и орехи. Да се гладува също е нежелателно. Могат да се обострят болести на хранопровода и стомашно-чревният тракт. Тяхното лечение е противопоказно днес.

Подстрижка – дава импулс към творческа реализация и настройва човек на вълните на радостта, възстановява харизмата.

Секс – не само е приемлив, но и просто е необходим, за да могат правилно да се трансформират енергиите бушуващи у вас.

Покупки – Може да купувате всичко, каквото ви се иска – от най-малкото до най-голямото, от битова техника, до детски играчки. Ако купите дрехи или обувки, то ще ги носите дълго.

Сънищата – образите на вашите съновидения носят важна информация. Указват вътрешните процеси на изменение. За да не сгрешите при тълкуването, старайте се да не бързате. Получената информация се отнася не само за 5-ти лунен ден, но за целия лунен месец.