Луната е в знак Лъв. Повечето дела ще ви се удават с лекота. Нараства увереността в собствените сили. Енергийният потенциал в това време е висок. Подходящо за празненства и веселие, приятелски срещи, флиртове, затова не се лишавайте от радостните мигновения на живота. Уязвимо е сърцето. Препоръчва се лечение на коленете, ставните заболявания, при болести на очите. Отношения - Ако снаха и свекърва обитават едно жилище, може да се разгори спор между тях за надмощие. Лошо става, ако към този спор се присъедини и синът - съпруг, затова е най- добре да се общува тактично или жените да се разделят една от друга. За тъщата е също по- здравословно да не посещава дома на дъщеря си днес. А ако младите живеят у нейната къща, то този ден може да бъде твърде неприятен за нейния зет. На съпругите се препоръчва да се въоръжат с по-висок дух и да се усмихват на агресивните си съпрузи. Родителите да не отнемат на децата играчките и да не ги изправят в ъгъла. Нека те сами се разпореждат в своето местенце и своите вещи.

6-ти лунен ден започва от 10:43ч днес и продължава до 11:25ч на другия ден. Символ на деня е жерав. Поредният пасивен ден в лунния цикъл. Като правило, хората стават по-възприемчиви от обикновено. В този период се поглъща и усвоява енергията на Вселената. Старинно поверие казва, че “ако небето е много ясно или обратното, закрито е от много облаци, това означава, че в света няма истинска хармония”. В 6-ти лунен ден постъпва много различна информация, затова е нужно да се отнасяте към нея предпазливо, за да определите къде е истината и къде лъжата. Денят много подхожда за общуване с представителите на противоположния пол. Болестите започнали в този ден протичат бързо. Могат внезапно да бъдат намерени тези вещи, които са били изгубени или откраднати.

Облекло – Откажете се от пъстри тонове и син цвят. Придържайте се към тъмно-синьо и червено-кафяво.

Подстрижка – Ако сте решили скоро да се подстригвате, то днес е един от оптималните дни за това. Подстрижката способства подобряване на вашето здраве. Ще се намерят нови способи за нови финансови източници в скоро време.

Покупки – Може да купувате само това, което има връзка с творчеството и интелектуалната дейност. Това могат да бъдат книги, тетрадки, блокчета, моливи, принадлежности за рисувате, билети за театър, музей и т.н. С покупката на други неща могат да възникнат проблеми.

Гадаене – благоприятно време за гадаене на бъдещето.

Сънища – Към сънищата се отнесете съвсем внимателно, тъй като се считат за пророчески. Символите могат да открият на човека не само за него, но и за бъдещето му. Много е важно да се доверите на интуицията си. За сънищата, които сте видели през 6-то лунно денонощие, не трябва да разказвате на никого. Ако ви се присъни познат човек, това означава, че или нещо му е нужно или че той има да ви връща някакъв дълг.