След 7 години пауза интересът към кастинга за Big Brother е небивал, а рекорди постави не само бройката на желаещите, но и възрастта на една от претендентките.

Тя е на 95 години, с което заслужено печели приза за най-възрастен кандидат-участник за всички сезони по света на Big Brother.

Възрастната жена споделя, че иска да участва, защото има „огромен житейски опит, бистър ум, интересен поглед върху съвременността, впечатляващи лични житейски истории, мнение по всички въпроси и огромно любопитство към света”.

В анкетната си карта жената признава, че животът й е поднесъл доста мъка. Загубила е дъщеря си, сина си и едногодишния си внук при инцидент. Но въпреки това тя смята, че човек трябва да има сили да преодолее трагедиите и да продължи напред, като чувството за хумор според нея е най-доброто оръжие.

Като най-забавна случка в живота си посочва изгонването на третата си снаха, но запазва подробностите като влезе в Къщата. Ако я изберат смята , че ще бъде сред лидерите, защото цял живот е била такава. За най-голям свой талант посочва интелигентното и забавно интригантстване, а за най-голяма лична амбиция - да доживее до 100 години.

Млад мъж от София е другия кандидат-участник, който предизвика любопитството на продуцентите. Той е на 29 години, но житейският му път е изпълнен с много драматизъм и емоции.

На 7-годишна възраст губи майка си и грижата за него е поверена на детегледачка, която го малтретира. Този етап от живота му не успява да го пречупи, а само го прави оцеляващ тип. Решен е да се докаже на всяка цена – завършва образование с отличие, започва успешен частен бизнес и едновременно с това се занимава професионално с фитнес, където печели престижното второ място на световно първенство.

Той иска да влезе в Къщата с мисия – да покаже според него истинското лице на хомосексуалистите - интелигентни и добре изглеждащи млади хора, които постигат целите си с много упоритост, имат добро сърце и богата емоционалност. Самият той се счита за такъв и е щастливо обвързан от четири години. Обича домакинската работа, не е конфликтен, не се определя като лидер, а като защитник на по-слабите.

„Това е само капка в морето! Двамата кандидат-участници са изключително интересни, но далеч не са единствените такива”, разкриват още продуцентите на Big Brother.