За седем години съществуване компанията напълнила джобовете на основателите! От събрани общо 14 733 609 лева, за дарения отишли едва 4 560 000 лева. Ревизори питат къде са другите пари?

Тези скандални разкрития са на път да компрометират окончателно една от уж най-благородните кампании в държавата - "Българската Коледа". "За пореден път българското милосърдие и човечност пълни джобовете на доказани измамници и манипулатори", това е мнението на един от ревизорите, назначен по самоинициатива на държавата да проверят състоянието на благотворителните кампании у нас.

След явната измама на "Биг Брадър" и още десетки такива кампании, в които отведнъж се заиграха милиони левове, екип, назначен лично от министър Симеон Дянков, започнал да нищи подобни формати. Те обещават фрапиращи резултати до няколко месеца. Обидното в случая е, че водената за най-чистата и благородна инициатива като "Българската Коледа" е на път да се окаже също една явна измамна пирамида.

Инициатива, в която лежи авторитетът на държавния глава, известни политици и уж медийни официози. Това вече е кощунство с една нация и в никакъв случай не трябва да бъде безнаказано, убедени са експертите. Които обещават, че след наложените финансови санкции всички материали по тези разкрития задължително ще влязат в прокуратурата.