Най-тайнствената фигура в България Алексей Петров де факто е командвал страната от лятото на 2008 г. до изборите през 2009-а.

Бившата барета е иззел почти изцяло функциите на премиера Станишев, като го е държал с компромати, свързани с неудобното приятелство с „дружките" му Кристиян Вигенин, Азер Меликов и Росен Карадимов.

Алексей Петров е уволнявал и назначавал дори министри. Той е отстранил „данъчната принцеса" Мария Мургина и изгонил Георги Кадиев. Трактора е кадрувал в съдебната система, използвайки влиянието си върху Георги Петканов и поддържайки старите си връзки от времето на Никола Филчев.

Алексей Петров е взел лично решението за създаването на партията на Яне Янев, като е убедил Станишев, че РЗС ще отцепи гласоподаватели от Атака и ГЕРБ.

След наместването на Алексей Петров на върха на държавната власт свързани с него фирми започват да получават ударно обществени поръчки. Само за споменатия период от 2008 до 2009 г. застрахователната компания „Лев инс" има оборот от МС, НС и други държавни институции в размер на над 15 млн. лв.

източник: razkritia.com