Полицейските власти в Англия разкриха, че покойният дизайнер Алекзандър Маккуин е оставил множество предсмъртни бележки до любимите си хора. Те се намирали в дрехите му, но разследващите засега отказват да разкрият съдържанието им, писа bliasak.bg.

"Алекзандър Маккуин е написал бележки до семейството и най-близките си, в които се е опитал да обясни защо е взел това крайно решение", разкрил източник от полицията.
 
Според приятели на дизайнера, причината той да посегне на живота си е смъртта на любимата му майка Джойс. Тя почина преди десет дни, а загубата й повлияла изключително зле на моделиера. Цяла седмица близките му не могли да го вдигнат от леглото, тъй като той бил психически съкрушен.
 
Вчера в източен Лондон се състоя погребението на майката Джойс, като семейството се отказа в същия ден да се прости завинаги и с Алекзандър Маккуин. Близките му решили да направят втора служба за него. "В момента много скърбим. Всички сме много разстроени, за да обсъждаме каквото и да било", заявил братът на Маккуин, Майкъл.
 
Приятел на Алекзандър издал, че миналата година моделиерът ненадейно решил да промени завещанието си: "През последните няколко месеца Алекзандър Маккуин беше много нещастен. Вместо да гледа бъдещето си с оптимизъм, той виждаше точно обратното."
 
Алекзандър Маккуин беше намерен мъртъв преди два дни. Дизайнерът е посегнал сам на живота си, обесвайки се в собствения си дом. Новината за смъртта на гениалния моделиер бързо обиколи модния свят. Сред най-шокираните беше близката приятелка на Маккуин - моделката Кейт Мос. След като научила за самоубийството му, тя отказала всички ангажименти и прекарала цял ден в леглото си плачейки.