"Аз съм като меню в скъп ресторант - можете да го гледате, но не можете да си го позволите", усмихва се дяволито Ана Курникова. Сайтът "Аск Мен" пише за нея: "Ана има повече красота в големия пръст на крака си от всички блажени сънища на Шарапова." 

Сексапилът на руската бомба е натурален. Тя няма нужда да се опитва да бъде секси - то й идва отвътре. Ана определено липсва на феновете на тениса. Освен че популяризира женския тенис, тя продължава да е една от най-търсените в интернет. Чаровната рускиня доказа, че няма нужда да си звезда в тениса, за да имаш най-много спонсори, нито ти трябва убийствен спортен талант, за да притежаваш смъртоносен интернет вирус, кръстен на теб.

Никоя друга не е била по-секси в тенис екип (благодарение и на късите бели полички), защото Ана е скулптирана като богиня. Тенис кортът беше нейната сцена, където тя едновременно (и успешно) флиртуваше и зашеметяваше хиляди поклонници. Руската красавица притежава невероятен магнетизъм - на нейните мачове трибуните се пръскаха по шевовете. Без Ана турнирите отчитаха 30% по-малка посещаемост. Мачовете й бележеха невероятен касов бум, но в интерес на истината феновете се тълпяха да я гледат не как гази съперничките, а да се насладят на нейния сексапил и поведение.

На корта...
Всъщност като тенисистка Ана съвсем не беше "гола вода". Нейните върхови постижения включват триумфа на европейското първенство до 14 г. и успехa й като най-млада тенисистка, спечелила мач от Фед Къп. До края на 1995 г. Ана Курникова беше коронясана като световен юношески шампион на ITF. През 1996 тя стана професионалистка и светът на тениса вече не бе същият. Същата година достигна 4-о място на US Open и полуфинал на Уимбълдън през 1997 г. През 1999 г. на Откритото на Австралия спечели турнира на двойки с Мартина Хингис. През 2000 г. тя бе 8-а на сингли в световната класация. На Australian Open през 2003 г. Курникова получи силни болки в гърба, което я принуди да напусне Уимбълдън през същата година. За щастие тя остана в светлината на прожекторите - там, където най-много я харесваме.

... и извън него
Ана е не само най-фотографираната жена в спорта, но и една от най-богатите. През 2002 г. тя си докарваше по $ 10 млн. на година. Понеже договорът й с Adidas зависеше от победите и рейтинга, тя не успя да достигне своя маркетингов потенциал - и въпреки всичко пак прибираше по $ 3 млн. от производителя на спортно облекло. Други спонсори в нейната весела компания бяха часовниците Omega, бельото Berlei, Lycos и компанията за спортни екипи Yonex. В допълнение към рекламите, билбордовете и кориците Курникова украсяваше също и таблоидите благодарение на връзките си с хокеистите Павел Буре и Сергей Фьодоров и особено романа й с поп звездата Енрике Иглесиас. Колкото до медийните изяви, Ана бе навсякъде - от Me, Myself & Irene през 2001 и видеото Escape на Енрике през 2002 г. до сеанса по бикини на Sports Illustrated през 2004, 2005 и 2008. През 2001 г. неин ухажор кръсти един световноизвестен вирус в нейна чест и предизвика хаос в интернет мрежата.

Суперлативите
През 2002 г. читателите на сп. FHM нарекоха Курни най-сексапилната жена в света, а през 2005 тя зае 52-о място сред най-желаните жени на планетата на сайта AskMen.com. През 1998, 2000, 2002 и 2003 г. Ана постоянно фигурираше сред 50-те най-красиви в света според сп. People. Неотдавна бившата тенисистка зае 81-о място в топ 100 на най-сексапилните диви на сп. FHM. Изпревариха я Мария Шарапова (30-а) и сръбската тенисистка Ана Иванович (23-а). Затова пък Курникова измести куп звезди от шоубизнеса, между които Кайли Миноуг и Виктория Бекъм. В края на миналия месец пък няколко спортни уебсайта категорично я признаха за най-красивата спортистка (при положение че от 5 г. не участва в профи турнири).

По едно време злите езици заговориха за анорексия и негативи след напускане на спорта. Но когато Курникова се появи на фешън шоуто на Chanel в Маями, журналистите буквално ахнаха. Анюта представи класическия образ на сексапилната секретарка, облечена в бяла копринена блузка, тъмна миниполичка и пантофки на Christian Laboutin, плюс внушителен брилянтен пръстен. Понеже публиката бе съсродочила вниманието си единствено върху нея, девойката разкопча няколко копчета на блузата си, демонстрирайки изящен черен сутиен.
Мъжките списания винаги са я включвали сред най-горещите мацки на планетата. Нейният сексапил е продавал безброй корици и календари, сред които тазгодишните Maxim, GQ, Sports Illustrated (изданието с Ана Курникова отбеляза най-висок тираж в историята си), Sport & Style и др. За августовския брой на американския "Максим" Ана Курникова се завърна "по дупе". Красивата рускиня цъфна на светската сцена със супер секси фотосесия, включваща златни бански, море и пясък. След касовия успех организаторите я поканиха и за септемврийското издание. Адреналинът хвръкна и с новите й снимки за авторитетните списания GQ Sport и Sport&Style. Истината е, че 27-годишната Курникова е винаги великолепна, независимо какви бикини носи.

източник: