- Андрей, тази неделя „Сблъсък" стана на 7 години. Кои са най-паметните моменти в историята му?

- Това е въпрос евъргрийн и вече ми е все по-трудно да му отговарям. Имаме 350 издания зад гърба си и нещата са ми пълно deja vu, не мога да ти кажа точно. Показателно е, че предаването не е слизало от екран за седем години и интереса към него е повече от приличен.  

- Как гледаш на идеята в бъдеще да изисквате спазване на добрия тон по регламент сред гостите?

- О, не. Отдавна сме се отказали от подобен експеримент, каузата е напълно обречена. А и затова е „Сблъсък", за да има здрави разногласия, които да се отстояват с адекватен темперамент. Ако на някой не му харесва надвикването на ринга, има дузина други предавания, в които настроението е минорно и не провокира особени полемики, камо ли желанието да смените канала заради спора.  

- Вече импровизирахте с конфигурацията водещи в няколко издания - Митко Павлов се пробва с теб, а Иван с Нана. Решихте ли кой ще ви наследи?

- Да, но сме в процес на доуточняване на подробностите. Ще се спрем на един от двамата, за които спомена. Обмисляме вариант за трети човек, който да се присъедини към екипа на екран. Трябва да понаправим и още малко пробни снимки. До края на годината ще стане ясно кои са новите лица на „Сблъсък". 

- На какъв етап е проектът ви за вечерно ток шоу?

- На полуфинален. Все още сме в процес на преговори, но нещата ще са максимално ясни до по-малко от два месеца.

- Какво се случва с бизнеса на „Междинна станция" в Сърбия?
- В момента с Иван сме фокусирали цялото си внимание върху българския пазар, предстои ни реализация и на трети сезон на „Мюзик Айдъл". Иначе там сме фактор с „10-те най...". „Това го знае всяко хлапе" ще смени ефира, но още е рано да ти кажа на коя телевизия ще го предоставим. Продължаваме с излъчването на „Рекламна пауза", а от през 2009-а ще стартираме и ново предаване.  

- Предвиждате ли някакви рокади в регламента на „Мюзик айдъл 3" в задачите на талантите?

- Да и те ще си проличат от момента на кастингите, в рамките на риалити епизодите. Разликата с предходния сезон ще е като между първия и втория (б. р. дебютът на фомата бе поверен на Слави Трифонов и „Седем осми").  

- Значи - съществена...

- Не (б. р. смее се), все пак ние сме продуценти за втори път и маниерът ни на работа едва ли ще изненада аудиторията. Но по същество предстоят няколко кардинални промени в шоуто, да.

източник: "Монитор"