Новата Мис България излезе от "Вип брадър 3" по собствено желание и се разговори. Пред Гала призна, че има корекция на бюста, но не и силикон. Ние пък я попитахме за конфликтите с Ивайла Бакалова и Милен Цветков, за живота й в Къщата ...

- Какъв въпрос бихте задали на Милен Цветков?


- Бих му задала... по повод въпроса му към една от участничките в "Мис България": "Каква е разликата между медуза и хипотенуза." Той това попита едното от момичетата. Аз бих му задала въпроса: "Каква е разликата между Милен Велчев и Милен Цветков?"

- И каква е?

- Същата, каквато между медуза и хипотенуза. Майка ми, баща ми и моят приятел ме чакаха, когато излязох. Те бяха в публиката. Без подкрепата им нямаше да мога да бъда толкова силна. Попитах ги: "Как се представих?" Те казаха, че съм се представила достойно. Всичко останало загуби значение. Това беше важното. След това бяха коментари на събития, на случки.

- Най-приятното и най-неприятното в Къщата?

- Всичко беше приятно, защото това са хора, които аз познавам от екрана. Никой от тях не ме познаваше, интегрирах се. Не мога да кажа, че сме станали приятели, но поставих началото. Неприятно не, по-скоро напрегнато беше, когато се готвех за изпитите. Доказах, че човек може да прави няколко неща едновременно. Освен че събрахме над 200 000 лева с мое участие, успях да взема три изпита с отличен (6). По договор трябваше да излизам от Къщата, за да се явявам. Непрекъснато ме придружаваха две момчета. Единият беше шофьор, другият нещо като охрана, изпращаше ме до вратата, разрешаваше ми да разговарям само с преподавателя, а след това ме прибираше. Единият от изпитите е право на Европейския съюз, във връзка с Милен Цветков... Аз го уважавам, харесвам го, но... И какъв парадокс - първият човек, който той видя на живо в Къщата, бях аз. Подадохме си ръка.

- Ивайла Бакалова каза, че е знаела предварително, че ще бъдете победителка в "Мис България"?

- Лесно е да кажеш: "Аз знаех." Защо не го каза преди това. Аз познах кой ще бъде американски президент, ама след като го избраха. Нямам проблем с нея, тя има с мен. Просто защото с моето присъствие нейното влизане в Къщата се обезсмисли. Тя е била Мис България преди 8 години. Когато влезе действащата Мис България, просто реши да ме атакува. Не се получи...

- Обиди ли ви, че избраха нея за "Мис Къща", а вие не се класирахте в тройката?

- Хубаво определение. Ние си го наричахме "Мис по пижами". Това беше просто една от мисиите. Имахме дневна мисия да научим едни думи на един език, вечерната мисия беше този конкурс в кавички, защото не е достойно да се нарича конкурс. Имахме 10 минути да се подготвим. Залогът беше три дни без топла вода. Беше несериозно да не се участва, защото не мога да оставя съквартирантите без топла вода. Видя се, че аз не съм лигла и капризна. Можех да кажа: "Аз съм Мис България, действаща, аз съм доказала своята красота, нямам нужда да я доказвам отново"... И да ги оставя без топла вода. Аз участвах, но помолих мъжете да не избират мен, защото щеше да е прекалено явно. Това беше един толеранс към Ивайла, за да се почувства отново красива. Аз им казах: "Не ме избирайте мен, утре имам изпит, трябва да чета. Оставете ме бързо да мина през конкурса, за да не ни накажат и да ни оставят без топла вода, оставете ме да си дочета." На следващия ден имах изпит по международен търговски арбитраж . Унизително е на следващия ден да кажа на професора: "Извинете, но аз снощи станах "Мис Къща..."

- Групи във Facebook, привлекли над 30 000 поддръжници, изпратиха протестно писмо до организаторите на конкурса "Мис Свят" с искане да не участвате?

- Току-що разбрах. За първи път "Мис България" беше в две части. Полуфиналистките се избираха от журито. 10 жени, всяка една от които е достойна да стане Мис България. На финала избираше публиката. Линиите бяха отворени от неделя до неделя. Всяко момиче имаше персонален номер. Тези "активисти" да се бяха активирали тогава. Явно хората, които са харесали мен, са много повече. Те да си бяха избрали момиче, което им харесва, да си гласуват за нея една седмица и да си я бяха избрали. Ние, българите, за съжаление имаме едно свойство - да издигаме хора на пиедестал, а после да се опитаме да ги смъкнем. Това е много лошо. Не е правилно. Подписки винаги има. Не правя паралел, но до правителството всеки ден какви ли не подписки идват. Короната е моя, аз съм Мис България, има организатори, тук вече говорим за несериозни неща.