Антония Петрова не успя да пребори конкуренцията. Каква изненада!? Не го и заслужаваше, но за сметка на това новата "Мис Свят" е лъчезарна, красива и усмихната.

Новата носителка на престижната титла е 23-годишната Каяне Алдорино  от Гибралтар. Красавицата получи скъпоценната корона от миналогодишната носителка на титлата, рускинята Ксения Сухинова, пише "Стандарт".

"Нямам думи. Наистина съм много щастлива. Благодаря ви, Южна Африка, това е един от най-прекрасните моменти в живота ми", коментира развълнувано победителката.

Каяне Алдорино бе избрана за "Мис Свят 2009" измежду общо 112 красавици от цялото земно кълбо, сред които бе и родната представителка Антония Петрова. Българката обаче не успя да се класира дори сред 16-те полуфиналистки.

Може би защото немски сайт публикува снимки на всички участнички в конкурса, сред които беше и фотосът на родната претендентка. Под изображенията на всяка от тях имаше кратко описание с името, възрастта и произхода им.

Към личната информация беше включен и лек коментар за чара и обаятелността на представителките на различните страни. За нашенката надписът гласеше: "Мис България" Антония Петрова, 25, притежава не само сияйна усмивка, но видимо и малко силикон."

Когато перничанката взе у нас короната след SMS гласуване, тя упорито твърдеше, че няма никакви подобрения и че всичко по нея е истинско.

Първа подгласничка на победителката от Гибралтар стана "Мис Мексико" Перла Белтран, а на трето място се класира "Мис Южна Африка" Татум Кешвар.