Актрисата Ашли Джъд пише първата си книга, описвайки как болезнени преживявания от детството са я отвели до работата в полза на изоставени жени и деца в бедни държави, съобщава издателят на ранните мемоари на звездата.

41-годишната Джъд, звездата на трилъра от 1999 "Double Jeopardy", разказва върху 500 страници как е лекувала травмите от разбито детство в щатите Кентъки и Тенеси със своята майка, кънтри звездата Наоми Джъд. Дъщерята, която наскоро насочи вниманието си по-скоро върху университетски изследвания и хуманитарни каузи, отколкото върху актьорското си амплоа, заяви, че ранният й житейски опит е вдъхновил работата й по света като посланик на програмата за превенция на СПИН сред младите.

"Споделяйки собствената ми история, заедно с тези на прекрасни и издръжливи хора, които срещнах на най-отчайващи места, искам да покажа как промяната, към която се стремим в света, трябва да започне от нас самите", заявява Джъд в изявление, разпространено от издателя Ballantine Books, поделение на Random House Inc. Все още неозаглавените ранни мемоари на актрисата ще се появят през 2011. Джъд бе лекувана от депресия през 2006.

Тя заяви пред списание „Glamour", че навремето е посещавала 13 училища за 12 години, а прехвърлянето й между майка й, баща й и баба й са я превърнали в хипербдително дете и в манячка на тема перфекционизъм като възрастна. Полу-сестра й Уинона Джъд направи кариера в кънтри музиката. Ашли се е появявала в едва няколко филма от 2006 насам, последният от които, "Tooth Fairy", излезе на голям екран миналата седмица.

източник: БГНЕС