Звездобройката на Би Ти Ви била роднина с Владимир Димитров - Майстора, според нея има черни магии.

Светлана Тилкова - Алена е най-популярният астролог в България. Наскоро тя отпразнува рожден ден с бляскато парти, който бе повод да я потърсим за интервю. „Пожелавам си и след 100 години да изглеждам така, както сега.", с усмивка споделя Алена. Нейните хороскопи ежедневно се следят от огромен брой хора, а до съветите й се допитвали едни от най-влиятелните личности не само в България, но и по света. Алена е изготвяла хороскоп лично за американския президент Роналд Рейгън. „Предстоящата година ще бъде успешна за България, но трябва да променим песимистичната си нагласа.", категорична е тя.

- Алена, определят ви като водещия астролог на България? Чувствате ли се такава?
- Аз съм водещият астролог на България. Това определение за мен идва преди всичко заради работата ми извън България и се основава на ясни критерии. Първо - образование. Все още, след 23 години, не съм чула български гражданин да е завършил астрология и психоанализа в Кеплер академия в Ню Йорк и да работи в България. Второ - приносът ми за развитието на науката като цяло, измерен спрямо световните критерии. Моите тълкувания за Хирон и Лилит вече се ползват масово по света. Определянето на периодите на Съдбовна забрана за сключване на брак също са моя разработка. У нас ме определят и като най-популярния астролог, което също е факт. Всеки ден, без неделя, моите хороскопи се чуват, гледат и четат от милион и двеста хиляди до милион и половина човека. Ако тези хороскопи не бяха верни, никой нямаше да се интересува от тях.

- Имате родствена връзка с Владимир Димитров - Майстора. Обичате ли да рисувате?
- Да, обичам да рисувам, но ми се случва много рядко. Само в миговете на върхова преумора и напрежение. За жалост дарбата ми в рисуването е много далеч от гения на Майстора. Владимир Димитров - Майстора е чичо на моята майка. Първи братовчед на нейния баща и мой дядо. От трите сестри само майка ми има удивителна прилика с художника. Все едно са баща и дъщеря, а не вуйчо и пременница.

- Баща ви е лекар, а лекарите по принцип гледат доста скептично на хора с дарба като вашата. Как реагира той, когато уменията ви започнаха да се проявяват?
- Първо да уточня, че дарбата ми няма нищо общо с астрологията. Не бива да смесваме науката и образованието с качествата и дарбите по рождение. Моята дарба да странствам във времето и пространството се прояви, когато бях на годинка и половина. Баща ми е хирург, а майка е акушерка. Ясно е, че първоначалната им реакция не е била радостна, защото и двамата са се притеснили за първородното си дете. С годините, когато се разбра каква дарба притежавам, животът в семейството ни се успокои. Дори на близките ми им беше интересно да им разказвам какво виждам за хората около себе си, в тази незрима част от живота, който всички ние живеем.

- А съществуват ли черни магии? Някога правена ли ви е магия?
- Безспорно съществуват. Магията всъщност е умението да концентрираш поток енергия около себе си и да я насочиш към определената жертва с цел да му навредиш, било като го съсипеш заради завист, било като подчиниш волята му на нечии недобронамерени цели. Всеки може да се научи да прави магии и затова у нас са толкова резпространени. Виж с развалянето е трудно. За мен всички тези, които правят магии, знаейки и незнаейки, са раков тумор в българското общество. Но то само трябва да го излекува! Естествено, че и аз съм била и постоянно съм обект на енергийни въздействия, защото разяснявам на хората колко вредно е да се правят магии. Най-вече за бялата магия за любов, при която обектът на насилствената "любов" умира между 8 -12 година от направата й, ако не бъде развалена. Много хора се стреснаха и спряха да ходят по врачки. Е, как те ще допуснат някой да им взима прехраната. Затова са и ударите по мен. Надявам се, че ще дойде ден, в който направата на магия ще бъде инкриминирано действие, обект на наказателно преследване от закона. Дай Боже!

- Изготвяли ли сте лични хороскопи на колегите ви от Би Ти Ви?
- На голяма част от тях съм изготвяла хороскопи или съм правила прогнози за някакво важно събитие от живота им. Не е моя практика да цитирам имена. Единственият хороскоп, който съм връчила явно в ефир, беше на Слави Трифонов в шоуто по време на моето второ гостуване.

- Идват ли при вас много политици с желание да разберат какво им вещаят звездите?
- Не правя разлика между политиците и хората, които са извън политиката. За мен съществуват просто хора, които имат проблеми или въпроси за решаване и са потърсили помощта ми. Какво е тяхното обществено статукво, е без значение. Отново подчертавам, че водещият астролог на България е водещ и затова, че е като черна дупка и не дава информация за хората, на които изготвя хороскопи. Дали те ще дадат гласност, е тяхно право.

- Наистина ли самият президент Георги Първанов и премиерът Сергей Станишев са ваши клиенти?
- Всички мои прогнози са качени в сайта на моето списание. Там са както политическите прогнози касаещи България, ЕС, АЕЦ Козлодуй, а също и хороскопът за посещението на президента Буш и срещите му с Първанов и Станишев. Скоро ще бъдат качени и прогнозите за 2008-а и за посещенето на президента Путин и значението на подписаните договори между Русия и България. Смея да се надявам, че водещите български политици не ги пренебрегват.

- Сергей Станишев и Елена Йончева подходяща двойка ли са, имайки предвид хоросопите им?
- Двамата имат различни съдбовни заложби и противоречащи си житейски периоди, които биха затруднили едно постоянно семейно съжителство. Двамата могат да бъдат добри делови партньори, но не и брачни половинки, живеещи в хармония.

- Вярно ли е, че все­ки чо­век се раж­да с ми­сия на то­зи свят?
- Все­ки се раж­да със своя­та жи­тей­ска ми­сия на то­зи свят. Ние, хо­ра­та, жи­веем сред звез­ди­те на Все­лен­ския прос­тор, но все­ки от нас е ед­на мал­ка Все­ле­на, коя­то съ­държа всич­ко: и ра­дост, и ом­ра­за, и бол­ка, и лю­бов, и стра­да­ния, и стра­хо­ве и ин­телект... Са­мо от нас за­ви­си да раз­вием ка­чес­тва­та, кои­то сме при­до­би­ри в ми­на­лите си пре­раж­да­ния и кои­то са ни да­ри­ли звез­ди­те в ми­га на на­ше­то раж­да­не. Ако го сто­рим, за­дъл­жи­тел­но око­ло на­ша­та 18-а го­ди­на, ко­га­то за­поч­ва­ме да жи­веем със собс­тве­ни­те си по­ле­ви струк­ту­ри, осъ­зна­ва­ме как­ва е жи­тей­ска­та ни ми­сия или не­що в жи­во­та ни я под­сказ­ва. Някои ус­пяват, дру­ги се про­валят и ес­тес­тве­но пла­щат це­на­та в след­ва­що­то си пре­раж­да­не.

- Как­ва е ва­ша­та ми­сия?
- Моя­та ми­сия ста­на ясна още при пър­во­то ми по­се­ще­ние в Ти­бет. Там с по­мощ­та на мои­те ду­хов­ни учи­те­ли осъ­зна­х за­що съм се поя­ви­ла на то­зи свят и за­що съм оце­ляла след стег­на­то­то по­ви­ва­не три ча­са след раж­да­не­то ми, за­що из­лет­яла­та но­во­ро­де­на Ду­ша от­но­во се е вър­на­ла във фи­зи­чес­ка­та си опа­ков­ка и съм про­дъл­жи­ла жи­во­та си. Моя­та ми­сия е да по­ма­гам на хо­ра­та да на­мерят пътя си, да про­менят жи­во­та си, осъ­зна­вай­ки чрез зна­ния­та ми къ­де гре­шат и къ­де са се от­кло­ни­ли. Но осъ­зна­х съ­що та­ка, че доб­ро­то, кое­то по­лу­ча­ват, трябва да е поис­ка­но. За съ­жа­ле­ние мно­го хо­ра се опи­тва­т да се вкоп­чват в мен и оча­ква­т аз да из­вървя пътя им. Ис­кам ми се да осъ­зная­т, че все­ки от нас има своя­та пъ­те­ка и са­мо от нас за­ви­си да­ли ще я пре­вър­нем в ко­лар­ски, ка­лен път, свър­шващ в бла­то­то, ка­то съ­си­пем жи­во­та си, или ще из­бе­рем да е ши­ро­ка ма­гис­тра­ла, во­де­ща ни към въз­ход.

- От какво зависи съдбата на човек?
- На първо място от неговите минали прераждания, от грешките, които е допускал в другите си съществувания като разумно същество. Казвам това, защото денят и месецът на раждане за всеки от нас и за всеки друг разум във Вселената са предварително определени. Когато сме си дали кратък отдих между нашите прераждания и се реем във висшите енергийни полета, ние осъзнаваме какво трябва да променим в следващия си живот, за да коригираме кармата си. Ако денят и месецът ни на раждане са подходящи за тази цел, избираме сами годината и бъдещите си родители и се появяваме в опаковката на поредното си физическо тяло. Ако денят и месецът не са подходящи, тогава имаме право да изберем една от датите на кармична разплата (4, 8, 13, 17, 22, 26, 31), за да успеем чрез трудностите, които ни отреждат тези дати, да се справим със задачите си. Има хора, които нямат право на избор и се раждат на дата на най-тежка кармична разплата, за да се пречистят от извършените престъпления. С няколко думи казано - съдбата на човека зависи от натрупаната карма в миналите прераждания и от звездните заложби, които придобиваме в мига на нашето ново раждане.

- Колко прераждания е възможно да имаме?
- Броят на преражданията се определя отново от натрупаната карма - добра или лоша. Ако ние, като разумни същества, живеем във Вселената в съзвучие с нейните закони, ако не причиняваме смърт, ако сме отдадени на Духовното и интелектуалното си развитие и "дърпаме" човечеството напред, тогава преражданията не са много, а ние имаме право да избираме дали да ги продъжлим. Ако обаче кармата ни е негативна, те могат да достигнат и до 100. До този момент сред хилядите случаи в моята практика не съм срещала хора, които са имали повече от 24 прераждания.

- Вие сте щастливо омъжена. Вярвате ли, че на този свят всеки има своята половинка, която да му пасва идеално ? Възможно ли е никога да не открием тази половинка?
- Във Вселената всеки има своята половинка. За съжаление не винаги двете Съдбовни или кармични половинки се раждат по едно и също време или с подходящите години разлика, за да успеят да се срещнат и да създадат семейство. Когато трябва да се срещнат, те са родени не само на подходящо отстояние като години, а и в държави, които не пречат на срещата им. Когато не трябва да се срещнат те или не се прераждат заедно в един и същ следващ живот или се прераждат с огромна възрастова разлика, за да не са в състояние да създадат семейство и деца. Въпреки това има случаи на бракове с разлика във възрастта от 20 години в полза както на мъжа, така и на жената, които впечатляват света или будят подигравки. Често това са именно кармични половинки, които е трябвало да се разминат. Ето защо трябва да знаем, че дори и да не срещнем своята кармична половинка, имаме шанс да съградим нова положителна карма с нови партньори и отново да бъдем щастливи.

- Какви са впечатленията Ви от покойния астролог Иван Станчев?
-Познавах повече от добре Иван Станчев - мир на Душата му. Бяхме в Германия, когато колега журналист ме изненада с новината за неговата кончина. Въпреки голямата си популярност, Иван беше астролог в началото на пътя. Притежаваше потенциал да стане добър астролог, който за съжаление не успя да доразвие и пълноценно да изяви! И тук е мястото да разсея заблудата, че с него сме били в конфликт. Това не е вярно. Бяхме в нормални, колегиални отношения. Пътищата ни не се пресичаха и подобно нещо беше абсолютно невъзможно, въпреки опитите на разни хора да бъда принизена. От тази гледна точка аз не съм имала и нямам конкуренция в България.

- Коя е най-впечатляващата личност, на която сте изготвяли хороскоп?
- Всеки хороскоп е впечатляващ, защото Съдбите на хората са подобни, но всъщност и много различни. Не ми е лесно да отделя от всички изготвени от мен над 90000 лични хороскопа един, който да е най-впечатляващ. Може би такъв е хороскопът на президента на САЩ Роналд Рейгън, който беше моя дипломна работа в САЩ през 1984 г, защото това беше първият професионален личен хороскоп, който съм изготвила.

- Каква ще бъде предстоящата година за Вас?
- Винаги съм подчертавала, че хороскопът е нашият пътеводител, а ние самите сме хората, които избираме дали ще вървим към победа или към падение. Правя хороскопи за нас когато имаме някаква важна нова цел или ни предстои да вземем важно решение или да направим крачката към нова дейност. На рожденния си ден излязох от поредния девет годишен житейски цикъл и навлязох в нов, в лична година на ново начало. 2008-а се очертава да бъде за мен натоварена, но и успешна!

- А за България като цяло и за българите 2008 очертава ли се успешна?
- Тази година е годината на Слънцето и на Меркурий. Тя ще бъде успешна за всички нас и за България, ако успеем да променим песимистичната си нагласа, ако повярваме в себе си, ако надмогнем злобата и завистта, които съсипват всеки един, изпитващ тези чувства и вредят и на нас самите и на държавата ни. Политическата 2008 година също ще бъде изключително важна за България. Ако искаме да бъдем граждани на света, дори и от територията на нашата малка Родина България сме длъжни да се заредим с човеколюбие, с готовност да помагаме, да се научим да благодарим за доброто, което ни поднася Съдбата и да не се оплакваме дори и когато живеем добре.

- Какво си пожелахте за рождения ден, който беше миналата седмица?
- Пожелах си преди всичко здраве, по-малко злоба и удари под кръста, по малко лицемерие. Следващият ми купон за рожденния ден да бъде в Рио де Жанейро и на 106 години да изглеждам така, както сега, когато навърших 53 - в отлична кондиция и в хармония със себе си.