Слушателите на радио "" имаха възможност да чуят една история на Азис. В ефир Васко разкри пред Емилия Стоянова как и кога се е решил да смени имиджа си.

- Как така в един прекрасен момент реши да смениш имиджа. Кажи това, което искаш да знаят феновете на Азис.

- Всичко тръгна от лятото. Свърших първия сезон на шоуто и си казах искам да отида на море, но искам да отида на море и да бъда спокоен. Не искам да ме притесняват хората. Не искам да ме снимат. Не искам да си говорят с мен. Не искам нищо от хората. Отидох и си обръснах главата и брадата. И от там аз се превърнах в едно циганенце, което можеш да го подминеш като нищо. Без да му обърнеш внимание за нищо. Едно такова с големи бузи, с коремче още. Отидох на Златни пясъци в хотела на едни мои приятели и стоя на търговската улица. НИКОЙ не ме разпозна, дори продавачите. Стоя, говоря си с моите хора, с които заминах. Хората по никакъв начин не ме отразяваха и аз си казах от тук нататък това е нещото, което искам. Да бъда незабележим, никой да не ме знае. Гласа си го имам, песните са си мои. Айде да видим дали сега ще се получи без перуки и флантифлушки и т.н. Е, получи се.

- Къде са всички тези перуки и флантифлушки, както казваш?

- Не знам къде са ми косите, къде са ми всички тези неща. Имам няколко шкафа с бижута и те стоят в работата ми, но косите не знам къде съм ги наврял. Роклите вече съм ги отделил. Даже съм подарявал от моите рокли на колежки, но няма да кажа кои са колежките.

- На певици, известни?

- На известни. От различни фирми. Не не мога да кажа на кои. Все пак не са ми дали разрешение. Но те ми се обаждаха и казват: "Помня една твоя рокля така, така, така. Можеш ли да ми кажеш от къде си я купил." И аз казвам ще ти я подаря и просто ще си я преправиш малко... и така и правя, подарявам им ги и те си ги преправят, а после ги носят.

- Значи онзи твой образ живее по някакъв начин в онези твои колежки.

- Да. Три са, много известни, едни от най-известните. Платовете са им много скъпи, уникални, защо да стоят така на закачалката.

- Тези корони, които снимаше по видеоклиповете?

- Нямам ги. Те от стоене по складове и мазета по такива места са се изпочупили, изподрали или сме ги изхвърлили даже. Не ми трябват. Знам, трябва да ги пазя - не мога!

Не си харесвам стария период. Ако ти кажа, че съм унищожил абсолютно всички снимки, на които съм с руса коса.