БГ РАДИО озеленява зала 1 на НДК за Годишните Музикални Награди 2009 г. Най-българското радио връчва специален приз на мега звездата на българския и световен футбол Димитър Бербатов.
  
Предстои големият спектакъл - церемонията по връчването на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО за 2009, а гласуването за големите отличници на изминалата година продължава.


  
Годишните Музикални Награди 2009 ще преминат под мотото: "Чиста българска музика за чиста българска природа". Медията, която активно инициира, подкрепя и участва в еко кампании, посвещава тазгодишните си награди на опазването на природата и призовава: "Ако всеки направи по нещо малко, ефектът ще бъде голям". В унисон със зеленото послание на БГ РАДИО и НДК ще се превърне в пролетна градина - на сцената ще пораснат истински дървета, а награждаването ще се случва директно върху зелена поляна!
  
За четвърти път БГ РАДИО ще връчи и наградата БГ Посланик. Това е специален приз, с който радиото награждава българи, допринесли за популяризирането на България извън нея чрез постиженията си. Носители на наградата БГ Посланик досега са били Албена Денкова и Максим Стависки, Иво Папазов, Елица Тодорова и Стоян Янкулов. Тази година БГ РАДИО ще награди капитана на националния ни отбор по футбол и звезда на английския Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, който ще присъства на церемонията, за да получи лично наградата си само дни след финала на Шампионската лига.
  
Водещи на еко спектакъла тази година са любимците на публиката Орлин Павлов и Любо. Отново от сцената на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2009 ще се родят и новите хитове на тази година. Сред изпълнителите, които ще излязат на сцената, са Миро, Калин Вельов и Нина Николина, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Д2, Криста, Б. Т. Р., Невена с Мариус Мога от Моранди и гръцкият рапър Ниво, Мастило, Тома, Дийп Зоун Проджект, както и Галя с едно дълго чакано завръщане и чисто нова песен!