Бащата на покойната актриса Британи Мърфи, Анджело Бертолоти, не се е появил на погребението й. Той обяснил на роднините си, че за него щяло да бъде непоносимо тежко да види мъртвото тяло на дъщеря си.

„Когато разбрах за смъртта й, изпаднах в шок. Все още не мога да повярвам, че се случи. Всичко стана толкова бързо, че не мога да го осъзная. Съсипан съм", споделил 83-годишният Анджело.

„Ако исках, щях да отида на погребението, но не исках да видя Британи за последно така. За мен тя беше най-хубавото нещо в живота ми, беше лъч светлина. Искам да си спомням как се смееше и се радваше на живота, а не как лежи безчувствена в ковчега", обяснил бащата на актрисата и допълнил, че му е по-лесно да мисли, че дъщеря му е заминала някъде за снимките на някой нов филм.

Холивудските хроникьори припомнят, че Анджело Бертолоти и Британи Мърфи не са си говорили повече от година. Баща й дори не е виждал съпруга й - британския сценарист Саймън Монджак.

Въпреки това обаче Анджело отрича дъщеря му да е имала някакви сериозни здравословни проблеми. „Беше здрава като бик. Е, случваше се от време на време да се разболее, но никога не е било нещо опасно. Пък и майка й Шарън никога не ми е казвала подобни неща - нито за сърдечни проблеми, нито за анорексия", разкрил пред медиите бащата на Британи Мърфи.

източник: bliasak.bg