Аз съм един от тези успели хора, които изпитват злобата и омразата на свой гръб", написа Димитър Бербатов в собствения си блог преди броени дни.

Футболист №1 на България се разгневи на всевъзможните писания, излели се по адрес на личния му живот, бащинството и футболните му успехи.

"Наслушах се и се начетох на доста неща, идващи точно от такива хора, злобни и завистливи, но както казва един от любимите ми поети: "I am the dog you love to hate, because I am big success". Единственото, което мога да изпитвам към тях, е съжаление. Тези хора никога няма да могат да надскочат собствените си ценности (злоба и завист), за да видят колко по-добър може да бъде светът. Никога няма да бъдат достойни хора, никога няма да могат да живеят със себе си, знаейки, че има хора много по-успели и обичани", отбелязва футболистът в блога си.

Бербатовият гняв се изсипа над хейтърите като защитна реакция. Преди отминаваше подмятанията с мълчание, защото не му пукаше. Днес вече е баща и новите отговорности не му позволяват да остане пасивен. Затова нападателят на "Манчестър Юнайтед" е в атака не само на терена.

Нападението е най-добрата защита и с отвореното писмо Бербатов смята, че ще затвори жълтите страници. За да се отдаде на спокоен семеен живот и добри мачове. Той никога не е крил, че за него жената и детето са най-важните в живота му наред с доказването на терена. За да ги предпази, ги държи далеч от камерите. Едва ли малката принцеса Деа ще се появи с мама и татко на кориците на лъскавите списания, дори и срещу най-колосалната сума.

Затова свидетелстват и думите му: "Дори за 1 милион паунда - пак не бих показал дъщеря си!" Освен от български медии, Митко е атакуван и от няколко английски вестника, готови да дадат луди пари, за да публикуват снимки на Деа, но получиха категорично "Не!".

Единствените семейни кадри, които се появиха в пресата, бяха от папараци, които с дни настървено преследваха таткото.

Говореше се, че ексклузивният материал вървял по 5 бона, които анонимен папарак взел от столичен седмичник. Покрай Бербатов не стихват и клюките за младата майка Елена - че го държи под чехъл и че е "разглезена девойка".

Тя получи БМВ Х5 като подарък за това, че дари капитана на националния ни отбор с отроче. След като се възстанови от раждането, Елена вози малкото си съкровище в новия си джип. Според малцината, успели да зърнат малката, тя приличала досущ на гордия си татко.

Думите потвърди и майката на футболиста Маргарита, която определено повече обича светския блясък от сина си. "Има такива големи сини очи като неговите", разкри тя неотдавна в тв предаване. Въпреки всичко дамата не вижда често внучката си. Не е ходила и в Англия, където Митко и Елена сами се грижат за Деа. "Не съм ходила. Чакам той да ме покани", с усмивка се надява младата баба.

При всяка по-продължителна ваканция Елена и Деа успяват да се приберат в България и именно в София майката на Бербо успява да види бебето. 31-годишната софиянка Елена е с най-желания БГ ерген от времето, когато играеше в Байер (Леверкузен), но двамата претърпяха доста бурни времена. Най-тежко на двойката дойдоха изявленията на Даниела Арнаут, като заради нейните думи се разделиха за малко, твърдят осведомени. Добрата новина, че ще има бебе, споходила Бербатов в един от най-тежките моменти на годината, когато се контузи и пропусна два мача на националния отбор срещу Ирландия и Кипър. По това време били прегледите, които потвърдили хубавата новина. Най-добрите му приятели са категорични, че с Елена той е уцелил шестица от тотото.

Елена била доста интелигентна и жена на място. Тя сама поискала да стои настрани от прожекторите. Митко твърдо държал на нейното мнение. Елена е завършила УНСС, и то с пълно отличие. Баща й Валентин Щилянов имал строителен бизнес. Има и по-малка сестра, която обаче е далече от футболистите.

Почти сигурно до няколко месеца ще има и сватба, категорични са хора от обкръжението на футболната звезда. Датата и мястото обаче се пазят в пълна тайна. Очаква се да е само църковна, на която да присъстват само най-близките на двойката. За кум е поканен мениджърът на играча Емил Данчев, разкриват източници. 

източник: "Монитор"