Под заглавие "Българинът вече не е клоун" в. "Московский комсомолец" публикува статия и интервю с българския участник в "Евровизия 2009" Красимир Аврамов.

Гостите на "Евродом" приветстваха българите със звън на дайрета, получени на турското парти, пише изданието. Те едва се движеха, нахранили се с източни сладкиши.

Но изкуството си взе своето - оперният глас на Красимир Аврамов извади публиката от вцепенението и я накара да ръкопляска под възпламеняващия ритъм, пише вестникът.

На българската вечер ансамбълът на Аврамов се разпадна на части: първо пя цялата група (самият солист бе без обявената сценична ризница), след това се изяви едната от бек вокалистките, която обявиха като "българската Тина Търнър".

След това излезнаха танцьорите - мъж и жена във виолетови дрехи, които изпълниха на кокили истински балетен номер.

Истина е, че седящите под самата сцена забелязаха огромна синина на крака на танцьорката, но който не е паднал, той не е летял.

Ако се съберат всички впечатления в едно, ще бъде обрисуван номерът, който ние всички ще можем да видим на финала на конкурса. "Аврамов е нашето бъдеще" - заяви бодро известният български певец Бисер Киров.

Да подкрепи сънародника си в "Евродом" се появи и българският посланик.

Виновникът за тържеството Красимир Аврамов отказа да говори с нас на руски, защото бил със слаб успех по този предмет в училище.

"В Москва съм за трети път" - обясни Аврамов.

"За това време тук имах много момичета. Всички те са с такива красиви очи" - каза той и нарисува с ръка размера им на нивото на гърдите си.

"Но нито една не се задържа дълго. Изглежда им се сторих прекалено сложен човек. На практика съм толкова добър! Сега у вас става нещо невероятно - в Москва през следващите 20 години, навярно, няма да има подобно нещо!" - каза още Аврамов.

На въпроса дали познава не само съвременни звезди от руския шоу бизнес, но и такива от съветско време, Аврамов отговори: "На турне в Беларус срещнах вашите "Иванушки" и бях във възторг от тях - прекрасни момчета - каза Аврамов и запя в потвърждение една от старите песни на групата. - А Филип Киркоров гледах в мюзикъла "Чикаго".

В съветско време имах възможност да общувам с легендарния Юрий Никулин.

Работата е там, че като дете исках да пея, но околните ми казваха, че не ми се отдава много. Тогава реших да замълча - станах мим.

Вашият прочут клоун видя нашето шоу в България и ни покани в Москва.

На 16-годишна възраст реших да сваля маската и се отприщих - запях и ето, сега представям страната си. "

източник: БТА