Преди да стартира VIP Dance по Нова редовият читател на светска хроника приемаше Даниела Янков като красив одушевен аксесоар към водещия и продуцент Андрей Арнаудов.

Основните коментари, свързани с появата на лъчезарната сръбкиня в родния шоубизнес, бяха по махленски завистливи - защо едно „топче с очила" като опосумът от „Сблъсък" има такъв късмет с жените? Защо до него винаги крачи същество, след чието усмихнато „здрасти" някои семейства просто се развеждат?

Ами защото по „Витоша" все още бръмчат девойки с обезоръжаващ чар, за които чувството за хумор, самоирония и самоувереност на мъжа са достатъчни, за да му дадат телефонния си номер. И в Белград ги има, установява Андрей, след като провежда кастинг за водеща на „Рекламна пауза". Две години по-късно един от любимите ни фрийкове на малкия екран и бившата му подчинена решиха да затвърдят българо-сръбската си дружба с брак.

Подписват утре в древна крепост

в града на Даниела, друсват хорце и се връщат светкавично, защото ги чака поредният лайф във VIP Dance, където тя си партнира с Камен Воденичаров. В края на идната седмица бившата г-ца Янков ще стартира и собствено предаване - „Отчаяните съпруги", част от титаничното като продължителност съботно шоу „Станция Нова".

В него заедно с Вихра, жената на Иван Христов, ще се постараят да облагородят следобеда на дамската и семейната аудитория. Рубриката „Новата половинка" ще ги кара да сватосват известна личност с мъж или жена, като всяка седмица с нея ще се запознават трима кандидати.

В „Къщи" ще представя дома на друга популярна персона, а в третата част на „Отчаяните съпруги" ще видим интервю, посветено на актуални за нежната част от човечеството проблеми. Всъщност офертата за разтропване на пантофки във VIP Dance и опцията да продължи адекватно кариерата си на водещ карат Даниела да стегне окончателно куфарите си за София. „Не можах да си тръгна ей така и тук да си стоя вкъщи. Чаках подходящ момент и в средата на август всичко се подреди. Заради Андрей бях готова да дойда още на първия ден на връзката ни, но не знаех езика, нямах работа, приятели... Сега имам всичко това и се чувствам прекрасно тук", разказва тя.


Животът й преди това е свързан с ежеседмично пътуване до столицата. Твърдеше, че разстоянието от 4 часа й е като разходка в парка и прекарваше дните от четвъртък до понеделник с любимия си. Той пък все по-рядко поемаше по обратния маршрут, защото медията, с която работи в Сърбия, не се развиваше добре и фокусира усилията си изцяло върху нашия пазар.

След трансфера на Иван и Андрей от bTV в Нова фирмата им „Междинна станция" получи зелена светлина за реализацията на дузина проекти, сред които осемчасовото „Станция Нова" и вечерното ток шоу, което тандемът готви вече близо две години. Даниела отдавна е свикнала със страничните ефекти от популярността на съпруга си и кротко вдига рамене: „В крайна сметка сме и от един бранш". Чувства се достатъчно уютно и сред познайниците му.

„Първо се влюбих в него, а след това и в компанията му".

С бившата редакторка на „Искрено и лично" и половинка на Иван Вихра са неразделни. Двете са зодия Близнаци и много си пасват. Сръбкинята обожава и дъщеричката им Ава, което провокира въпроса за бъдещите й творчески планове на родителския фронт. През последните месеци булевардната преса многократно тиражираше версията, че е бременна и именно това я е форсирало към олтара.

Оказва се, чe колкото Андрей заспива на волана с каса бира между краката и Иван се опитва да го разсъни с касетофон на рамо и чалга, толкова са верни и слуховете за увеличаване на семейството им. По въпроса се работи на най-верния принцип - когато стане. „Да си родител, това е най-хубавото нещо на света. Мисля, че ще се справим с тази трудна задача", приключва темата за памперси и залъгалки чаровницата.

Колкото до VIP Dance, бившата моделка нямала никакви резерви да приеме предизвикателството. „Нищо не знам за танците и има голям шанс да се изложа, но рискът си струва." Двигателната й култура била като на дърво, което все някой ден обещавало да се разлисти. „Но Яна (б.р. Акимова, гаджето на Орлин Павлов) с много нерви и хубави думи ме научи да се движа... След това Милен (б.р. Данков, другият професионален хореограф) ме накара да тичам като луда по сцената. Много съм им благодарна за това."

Има защо, тъй като в момента са лидери в класацията - през изминалата седмица етното и MTV танците им донесоха 55 точки. Даниела не пести суперлативи и по адрес на човека „Ку-ку" Камен Воденичаров: „Знаех за неговата кариера покрай историите на Андрей. Камен е супер. Има желание и енергия и това е много важно. Хубаво работим заедно. А вярвай ми, това е сериозна работа."

Като най-трудна от възложените им задачи досега определя аржентинското танго, „може би защото ни беше първият танц". Гаргарата на сценаристите за шуробаджанашката история в шоуто, тръгнала от мъжа й и позицията му на водещ и стигнала до плъзгането й по паркета, я забавлява искрено. „Присъствието му не ме кара да се чувствам по-комфортно на сцената. Действа ми добре преди това, когато ме гушне и каже "Не се притеснявай, всичко ще е наред, ще се справиш".


В живота

Дипломираната юристка е отборен играч, но когато ситуацията изисква да е индивидуалист, веднага става. Твърди, че във VIP Dance се е запознала „с много приятни и симпатични хора и за поне пет отбора смятам, че заслужават победа".

Иначе флиртът й с телевизията започнал спонтанно, както всяко хубаво нещо в живота. На 17 г. започнала да изкарва джобните си в модни дефилета и така до 19. „Идеална работа за ученичка в гимназията, но след две години ми стана скучно. Не исках да ходя в чужбина, за да се развивам като модел, а в Сърбия вече бях постигнала максимума.

Записах специалност „Право" в Белградския университет и по това време (б.р. 2000 г.) една от най-големите телевизии у нас, а по мое мнение и най-добрата, направи конкурс за нови лица. Подадох си автобиографията и след два месеца вече имах свое авторско предаване - „Метаморфоза", чиято тема бяха рекламите. Късмет и съдба! Изобщо не знаех, че това ще ми стане професия. Трябваше да съм адвокат или професор по история".

Да защитава онеправданите от съдебната скамейка било мечта на баща й, докато майка й не спирала да й повтаря, че трябва да слуша сърцето си. Никой от двамата не се е занимавал с журналистика, но винаги са я подкрепяли в решенията й. Харесали и Андрей още на първа среща.

„Виждат, че аз съм щастлива и това е най-важното за тях". Освен като „говорителка" от малкия екран, Даниела иска да се развива и като автор. Имала е дузина предложения от печатни медии в родината си, но ги е отказвала поради напрегнатия си график в студиото. Между търчането по задачки успяла да запази и женската си суета, но в рамките на разумното.

Гарантира, че няма да я видим как изхвърля боклука с розови чехли на висок ток и тигров халат, както и че не ползва целодневен абонамент във фризьорския салон и спа центровете. Прогнозите за развитието й след пет години също са минималистични, но предполагащи максимум щастие: „Ще започна да използвам крем против бръчки и по-често да влизам в детските магазини, надявам се..."

Източник: в. "Монитор"