Екзотични млади  красавици от Япония, Малта, Доминикана и Куба, бяха първите, които пристигнаха  в Созопол за тазгодишното издание  на международния конкурс Miss Summer International 2009.

В следващите два дни ще се съберат всички финалистки в красивата надпревара, като броят им тази година ще бъде 14, съобщи продуцентката и собственик на марката Меги Савова. Стела Йосифова е българката, която ще се бори короната да остане у нас. Водещ на финалното шоу ще бъде известният водещ от TV 7 Сава Цеков.

Момичетата по традиция ще отседнат в хотел Корал, който вече няколко години е домакин  на състезанието. Те ще бъдат посрещнати от кмета на Созопол Панайот Рамзи. Генералният спонсор, компанията Lexim, пък им подготвила традиционната си изненада - пътешествие на луксозна яхта, тъй като една от основните идеи за провеждането на конкурса Miss Summer International в Созопол е да се покажат туристическите възможности на мястото.

Интересът към състезанието традиционно е голям. Миналата година сред най-големите фенове на женската хубост се оказаха и легендите от "Юрая Хийп" Кен Хенсли и Джон Лоутън, които спонтанно се включиха в съпътстващата програма на конкурса.