- Деси, готов ли е новият ти албум? Планираше и голям концерт в края на април?

- Записвам усилено в студиото на Алекс Нушев. Новият албум ще излезе към края на април, началото на май. Много скъп се оказа бюджетът за концерта, който планирах. Ако намеря и други спонсори, ще го направя. Спонсорите малко се надскочиха този път. Концерт ще има, но аз искам да не е обикновен, а неповторим спектакъл. Затова няма да е точно сега, но ще го направя. Ще има много гост-музиканти, ефекти.

- Измисли ли име на новия албум, за който вече се говори, че е страхотен?

- Не ми се ще да го казвам, защото това е все още работно заглавие. Всъщност защо не. Засега съм се спряла на "Тя е". Мъжът ми Мартин го измисли. Има си цяла история около това име. Идеята му дойде, защото като вървим с него по улицата или отидем някъде, всички се обръщат след мен и започват едни коментари: "Тя ли е, не е ли тя?". Той веднъж се обърна и каза: " Тя е, бе, тя". Както се майтапехме и се смеехме по този повод, измисли това име. На мен ми хареса. В албума има много народни песни. Два-три пъти променях съдържанието. Във финалната концепция останаха много красиви неща като "Македонско девойче", "Девойко мари хубава, "Брала мома къпини". Получава се много добре. Песни, които винаги съм искала да изпея, песни, на които дълги години не мога да им измисля аранжименти, този път станаха. Има авторски парчета, мои, на познати, на непознати. Две от песните са на Константин Цеков, достатъчно утвърдено име, едната е на от Любо от "Те". Няма да ги казвам засега, но ще излязат наяве.

- Значи мъжът ти помага?

- Да. Доста неща от идеите му ми свършиха работа. Въобще напоследък се сбъдват някои мои мечти. Ще пея с хора на професор Валентин Бобевски. На 19 април ще правим концерт в зала " България" по случай неговата годишнина. Покани ме да изпея нещо не с един, а с три хора. Това са 100 човека на сцената, голяма чест е за мен, голямо събитие.

- Не ти ли липсва телевизията. Казват, че тя е като болест?

- Бих се занимавала с телевизия, но това не е най-важното за мен. За момента отникъде нямам предложение, за да работя в шоу. Аз съм отворена за всякакви интересни предложения.

- Ще се връщаш ли в САЩ?

- Имам някакви такива намерения, но за кратко. Ще поработя с тамошния ми продуцент, но за по-дълго, по- нататък. Аз съм там, където има нещо за вършене. В момента то е тук.