Скандалният монах Дим Дуков бил ограбен от цигани след пиянска оргия в дома му. Адвокатът, който наел, за да съди обирджиите, избягал, тъй като не получил хонорара си, е най-прясната клюка в светските среди.
Кражбата станала след солиден запой в жилището на Дуков в центъра на София. Двамата мургави младежи се възползвали от зашеметения от почерпката бивш монах и след като заспал, задигнали всичките му ценности. Бившият коафьор дълго пазел в тайна от медиите резила, защото се страхувал да не пострада имиджа му. Той се бил запознал с мургавите сънародници в гей бар с името „Витал".
„Шегувате ли се? Нито са ме обирали, нито съм наемал адвокат да водя дела. Изобщо нямам финансови проблеми. Двата ми хотела са претъпкани. Чудя се на кого ли му е хрумнала подобна измишльотина, но няма лоша реклама. В момента съм си в София. Не смятам и да се заселвам във Варна, каквито слухове се носеха. Почивам си от телевизионерството. Пиша си мемоарите и смятам да отида на някое диво място, за да ги приключа най-сетне. Тук светският живот ме разсейва", удиви се на слуховете по свой адрес „Голямата уста".
Нестандартният Дуков често бяга в Троянския и Рилския манастир, когато светската суета му дойде в повече. Още през 1994 г. той се подвизаваше като послушник и в двата манастира. До края на годината Дуков планирал да скандализира пуританите с автобиографична книга за двойственото си житие-битие - на смирен монах и ексцентричен коафьор.