- Много медии, някои от тях сериозни и уважавани, писаха, че вие сте следващото "звездно семейство" във "ВИП брадър 4". Има ли нещо вярно?

- Аз и Нети - във "ВИП брадър 4"? Никога! Нямаме никакво намерение да влизаме в Къщата. Знам, че започнаха да пишат какво ли не... Това пак са измишльотини на хора без работа.

- С дуетния ти партньор Момчил бяхте звезди в истинския смисъл на думата. След вас търчаха побъркани от възторг фенове и почитателки. Спомняш ли си с тъга за онова време?

- Да си призная, нямам никаква тъга по 90-те години. Вярно е, че се чувствах като звезда с Момчил и гребяхме от живота с пълни шепи. В много интервюта съм го казвал, че животът ни тогава беше един безкраен купон - с тълпите момичета, много концерти, тичали сме голи по коридорите на хотелите и всякакви авантюри от този род. 

За нищо не съжалявам! Но сега се чувствам много по-добре! Много хора имат интерес към музиката ми. Това е видимо от класацията "Великите 1000 песни" на БГ Радио.

Всъщност май най-много хора имат интерес към моите песни. Ако се разходим заедно някой ден в някой град в България, ще видите, че интересът към моята скромна особа е точно толкова силен, както и през 90-те.

- Защо се разделихте с Момчил и сложихте край на вашия суперуспешен дует? Поддържате ли сега връзка и какво прави той?

- Комплексни са причините за нашата раздяла и не мога да ги опиша или изразя с една дума. С Момчил отдавна не сме се чували, нито виждали, но храня добри чувства към него. Той е много добър музикант и човек. Просто пътищата ни се разделиха и нашият дует с него след 7 години съществуване логично дойде към своя край.

- Защо отказваш да се съберете отново с "Медикус" поне за един концерт? Коцето-Калки има желание...

- Нямам намерение да се събирам нито с "Атлас", нито с "Медикус", нито с Момчил! Не се интересувам от миналото си, а от своето бъдеще! Обичам да мисля за утре, а носталгията ми е чужда.

- Като дипломиран магистър-фармацевт позволяваш ли си да се лекуваш понякога сам? Защо избра тази специалност, а май нито един ден не си я практикувал?

- Ами аз сега нямам нищо общо с това, което съм учил в Медицинска академия. Тогава бях друг човек. Завършил съм специалност фармация, но никога не съм имал желание да практикувам тази професия. Не се лекувам и никога сам, оставям всичко на практикуващите специалисти.

- От 2001-ва сте женени с Антоанета Добрева-Нети и сте една от най-симпатичните двойки в родния арт. Но през тези 9 години сигурно медиите ви разделяха 99 пъти. Кой кого ревнува повече във вашето семейство? Абсолютно безпочвени ли бяха клюките за връзка с една от участничките в "Мюзик Айдъл" - Ана?

- Не следя жълтата преса, но нямаме и никога не сме имали никакво желание да се разделяме с Нети! Не се ревнуваме в семейството. Почти през цялото време сме заедно през тези почти 9 години брак. Помислете!
И да искаме, не можем да си изневерим!

- При всички случаи ли щяхте да се ожените за Нети, дори да не беше това красиво и ефектно "искане на ръката" от нейна страна?

- Да! При всички положения! Просто тя ме изпревари с предложението. Аз обаче никога, нито за секунда не съм се съмнявал, че Нети е жената, с която искам да бъда през живота си.

- Прощавай за забавния въпрос, но вярно ли е, че баба ти е била тази, която най-настойчиво те е подтикнала да се ожените с Нети?

- Всъщност майка ми беше настоятелната! Тя искаше да се оженя за Нети на всяка цена. И те, двете с баба ми, и досега много я обичат.

- Не е тайна твоето увлечение по източните култури и религии. Колко пъти си ходил там и защо постоянно се връщаш?

- Всяка година ходим в Индия, Непал и Тибет. Харесваме тези места, бреговете на свещените реки Инд и Ганг и затова винаги се връщаме там. За първи път отидох през 1996 г. заедно с Николай Иванов, Коцето, Момчил, Теодосий Спасов и други музиканти. Тогава изнесохме концерт под връх Калапатар на височина 5345 метра, който е записан в Книгата на рекордите "Гинес" като концерта, изнесен на най-високо място в света. Не може да се обясни с какво те пленява Изтока, ако сам не го опиташ. Оттогава всяка година се връщаме там.

- Каква е историята с броеницата, подарена ти от Далай Лама?

- Тази будистка броеница ми е много скъпа. Направена е от 108 костени зърна от тибетски як и служи за молитви. Успокоява ме и винаги е с мен. Броеницата не ми е подарена от Далай Лама, а е докосната от него, докосвайки и ръцете ми. Няма кой знае каква история, но самата тя има голяма стойност за мен.

- Казват, че си будист, а ти самият твърдиш, че си християнин. Може ли да се обединят двете религии? 

- Аз съм християнин, който се интересува от философията на будизма. Не мисля, че двете религии могат да се обединят. Не съм откачалка, за да се занимавам с подобни неща. Но срещите с Далай Лама промениха живота ми.

- Особената ти прическа свързана ли е с будизма?

- Дълго време носих косата си дълга и пусната по времето на "Атлас" и след това по времето на дуета ни с Момчил. Така се чувствах свободен, а вероятно си спомняте, че и двамата с Момчил имахме коси дълги като гриви.

Вярно е, че сегашната ми прическа е свързана с Изтока, най-малкото е повлияна от него. Но да не забравяме, че и прабългарите са дошли оттам...

Едно интервю на Антония СТОЙКОВА/ източник: БЛИЦ