Мадона събра над 60 000 фенове на концерта си снощи на Националния стадион "Васил Левски" в София. Пет минути преди 22 часа поп легендата се появи на сцената седнала на трон, какъвто подобава на изпълнител от нейния ранг.  

Концертът беше разделен на четири тематични части. Водеща бе личността на Майкъл Джексън, който вчера трябваше да навърши 51 години.

По време на изпълнението на хита си Holiday певицата включи и мотиви от три парчета на Джексън. Тогава на сцената се появи танцьорът на Мадона Кенто, който танцува облечен като Джако. Напълно неузнаваем от оригинала, казаха фенове. Танцът имитираше специфичния пластичен стил на Джексън.

Думите на певеца „Ако искате да направите света едно по-добро място, погледнете към себе си и направете промяна" се появиха на огромната видеостена на фона на фотографии и части от клипове на певеца.

Мадона си сложи символичната бяла ръкавица на Майкъл Джексън, част от стандартната програма на турнето.

Невиждани в България бяха сценографията и визуалните ефекти на музикалното събитие. Декорите се огъваха, чупеха, размножаваха... многоцветно... Те създадоха впечатление за сюрреализъм на онова, което се случва на огромната сцена.

Станахме свидетели на това как певицата и нейните танцьори се возят в стар модел на "Ролс Ройс" по времето на песента Beat goes on. Припомнихме си образите на Мадона през различните й сценични години, изиграни от момичета от нейния екип. Украинската циганска група „Трио Колпако" направи нов аранжимент на La isla bonita, като вкара малко балкански мотиви в концерта. Те обаче силно напомняха румънските и цигански песни, които явно са впечатлили Кралицата.

Не липсваха балансирани сцени с хомосексуалност, сексапил, еротика, както и видеокадри за спасение на планетата. Специален момент се обърна и на вегетарианството с покрусяващи кадри на месопреработка и пр.

Мадона многократно призова публиката да пее с нея. Самата тя слезе от сцената, за да насочи микрофона към феновете. Усещането беше, че тя държи най-много на контакта с публиката.

Концертът на Мадона се превърна в спектакъл, който накара хилядите зрители да усетят музиката й и да затанцуват.

Грандиозното шоу на Кралицата на поп музиката продължи почти два часа. Певицата смени осем тоалета, изпя повече от 20 песни и подлуди наши и чуждестранни фенове.