Мащабната разпродажба на 1400 вещи, принадлежали на Краля на попа Майкъл Джексън, е отменена. Това съобщи Мартин Нолан, изпълнителен директор на Julien's Auctions, а до прекратяването на аукциона се е стигнало след споразумение с адвокатите на ексцентричната звезда.
В момента артикулите, които са били част от интериора на имението му Невърленд, са изложени в Бевърли Хилс и могат да бъдат видени от широката публика до 25 април. Разпродажбата трябваше да донесе около 25 милиона долара на Джако, но очевидно той е променил мнението си и иска да разгледа още веднъж вещите си, преди да ги разпродаде. След като през 2005 г. Джексън беше обвинен в блудство с деца, той се премести да живее в Бахрейн. Тогава обвиненията включваха сексуален тормоз над непълнолетен, скланяне към употреба на алкохол от непълнолетен и отвличане. Кралят на попа премина през ада по време на няколкомесечния процес. Свидетелите на обвинението го показаха като демон, който живее в „царството на разврата" Невърленд.

Негови бивши служители разказаха как са го видели да се къпе гол с непълнолетното момче и да го опипва, как е пускал на децата в ранчото порно филми и ги е черпел с вино в бутилка от безалкохолно. Свидетелите на защитата пък доказаха, че майката на „жертвата" е професионалистка в подобен род дела срещу звезди. Тя е повдигала обвинения за сексуален тормоз над децата й и срещу Джим Кери и Майк Тайсън. Въпреки че Джексън бе оправдан, съмненията във вината му останаха. Именно затова светът гледа с друго око на бронзовите статуи на деца, които са украсявали градината на Невърленд. Ексцентричният Джако е притежавал и много картини и статуи с герои на Дисни, като централна фигура е Питър Пан. Други интересни вещи от каталога на търга, който може да бъде разгледан и онлайн, са кралска корона и скиптър, статуя на Дарт Вейдър, ръкавици украсени с камъни Сваровски и машини за игри.