Той е Галиано! Той плаши, отблъсква, обърква, предизвиква насмешка, замечтаност, възхищение... Често остава неразбран, но никога незабелязан.

Най-романтичният и иновативен артист в света на модата отново издигна своя грандиозен спектакъл от дрехи, грим и характер над всички останали дизайнери, изминали своя семпъл и умерен мизансцен на сцената на парижката седмица на модата. И ако това ви звучи прекалено натруфено и хвалебствено, то със сигурност сте разбрали с какво благоговение гледаме Джон Галиано.

Защото той е просто такъв, какъвто трябва да бъде - такъв, какъвто модата, изкуството и изгубената романтика искат той да бъде. Освен главен дизайнер на титана Dior, Галиано вече години успешно лансира и своите предизвикателни приумици. Най-новата му колекция за сезон Есен-Зима 2010/2011 е олицетворение на поредния смел полет на мисълта и въображението.

И докато миналата година Галиано ни прати в безкрайните ледено студени сибирски поля и ни срещна с посипани със скреж руски принцеси, то сега ни изправя пред чуждоземните номадки.

Самият той определя колекцията си като „племе от жадни за приключения номади, прекосяващи планини, прекосяващи въображаеми граници в търсене на нова земя".

Дълги вълнени палта, разкрояващи се от таза надолу, изящни прозрачни рокли с нашивки от кожа, обемни поли и шапки, вталени сака и блузи, плътни вълнени чорапогащи, високи велурени боти...

Пореден шедьовър в изкуството на Джон Галиано.


източник: woman.bg