Септември е месецът, в който телевизиите започват битка за рейтинг и зрители. Много преди това рекламните спотове заляха ефира с (очакваното) мото да очакваме неочакваното. Още по-преди се нароиха какви ли не слухове за трансфери, тв изневери, грандиозни промени, провокации и сюрпризи. Какво обаче ще се случи през есента - всеки момент ще разберем. Ние все пак ще утолим нетърпението ви с някои подочути новини. Приятно гледане..., четене!

Най-новото шоу Dancing Stars, станало последните години хит в ужасно много страни по света, стартира по bTV. В него ще може да Видите любимите си звезди как кършат снага в ритъма на салсата, валса, румба и др. За да достигнат по-голям блясък в танците си, 14-те двойки ще бъдат обучавани от професионални танцьори. С тях ще може да се запознаете на 22 септември, когато е първото излъчване на танцувалната фиеста. Дотогава можем да кажем със сигурност само едно.ю - най-високият мъж в предаването е 190 см, а най-високата жена - 175. Между избраните двойки има двама политици, двойка, която ще се срещне за първи път на летището, и звезда, която ще се завърне от чужбина специално за шоуто.

Месеци преди старта му в медийното пространство се заговори за евентуалните участници. Столичният градоначалник Бойко Борисов бе една от желаните личности от страна на зрителите. Научихме, че въпреки многобройните поддръжници на идеята Бойко да кърши снага по bTV няколко месеца, това няма да ни огрее. Със сигурност ще го направят обаче някои от най-кръшните ни попфолк звезди. От гилдията им са спрягани имената на Галена и Алисия. Научихме, че гаджето на Валери Божинов приело поканата, без дори да се замисли. Според нейно изказване преди време това щяло да й вдигне рейтинга сериозно. От щаба на певицата отказаха всякакви коментари по темата, но и не отрекоха новината. Много ясно, Алисия е подписала договор за да конфиденциалност. Самата тя също не беше открита за потвърждение. В момента с бебето са при Валери в Англия, където футболният ни национал се възстановява след тежка травма. Голямата интрига, която се заформя, е евентуалното участие в шоуто и на изкусителната Златка. Преди известно време Алисия и госпожица Съблазън водеха война по медиите заради слуховете за любовна авантюра между изкусителната и Валери. Говори се също, че Нико Тупарев, който се отцепи от „Сиа" и с новата си продуцентска компания този сезон ще настъпи яко газта из тв ефирите, е преподписал договорите си с брадърите и други реалити герои. Така участвалите Вече в Големия брат и „Островът на изкушението" ще снасят на него всяка стотинка от свои участия, реклами и др. По силата на такива споразумения Златка като нищо ще кацне с танцувална стъпка в bTV.
В оригиналната версия на шоуто водещите са двама. Мъжът трябва да е на възраст над 39 години и компания да му прави млада и сексапилна дама. До нас достигна информация, че българските продуценти са се съобразили с тези изисквания на ВВС и в ролята на водещи ще влязат Тодор Колев и Радост от "Огледала".

"След като изкара един сезон в ефира на GTV, предаването на реалити звездите Силвия и Калина „Градски момичета" пада от програмата на телевизията. Причината за това е ниският рейтинг на „градското" шоу, което по принцип си тръгнало с концепция само за един сезон. След като не постигнало желаните резултати, екипът на продуцентите от „флейм студио" решил да наблегне повече на другото си предаване „Не шоуто на Нед". За разлика от колежките си Найден постигна страхотни резултати (и) на екрана и вече е подписал договор за другата година. В не шоуто му, което традиционно отново ще кацне и на нашите страници, участие тази година ще вземат и Силвестър от „Братя Мангасариян", прочутата психоложка Ана-Мария и други известни муцуни. Колкото до Силвия и Калина, доскоро те деляха място не само на екрана, но и обща квартира, която ремонтираха в една от седмичните си мисии В „Градски момичета". Според слухове обаче Силвия се изнесла от общото им жилище заради новия си приятел. И докато тя върти любов, колежката й Калина прави планове да се върне на екран още тази година.

Новият четбърти сезон на Big Brother ще взриви ефира на Нова телевизия на 15 септември. Както Винаги, и този път от екипа обещават незабравимо и разтърсващо шоу. За първи път обаче Братът ще се води не от емблематичния Ники Кънчев и ще разчита изцяло на чара на Милен Цветков. Късното издание пък вместо от Дим Дуков ще се води от Венета Райкова и Вече няма да се казва „Голямата уста", което определено доста прилягаше на „горещата" водеща, а ще носи далеч по-невинното име „Малката сестра". Венета използва момента преди новия си триумф, за да сподели официално с публиката и личното си щастие. Да, истина е, тя и Тишо очакват наследник! „Тишо и аз сме невероятно щастливи, каза Венета. Всичко стана толкова бързо... Случи се веднага, след като решихме. Не сме крили, че планирахме да работим по въпроса. Не исках да съобщавам новината преди 1 септември. Заченах нормално, дори моят лекар похвали Тихомир, че толкова добре си е свършил работата. Разбира се, живеем заедно. Той работи и се грижи за моето спокойствие. Аз стоя вкъщи, както ме посъветваха лекарите. Чета книги за майки." Big Brother 4 ще продължи до декември, когато Венета все още ще бъде бременна.

Въобще най-скандалното реалити в родния ефир ще ни сюрпризира с новости. Съквартирантите ще бъдат повече от тези в досегашните сезони. Колкото и да са на брой обаче, те със сигурност тази година ще се подвизават в чисто нова къща за около един милион лева, която този път се намира в местността Умни дол край Нови хан. Очаква се сред участниците да намери място вулгарна млада дама, която от години заработва на околовръстното, а освен нея в Къщата ще влезе и хипхоппевецът Сошето, който направи дует с попфолкпевицата Димана. Те и останалите им „колеги" ще имат сериозен повод да се боричкат за вниманието на зрителите, тъй като залогът е 300 000 лева! Рекордна сума за подобен род предаване. Подготовката на шоуто обаче - типично по български, не минала без проблеми и преди няколко дни крадци влезли в едномилионното „имение" и задигнали оттам голяма част от интериора слуховете, че през следващия сезон „Господари на ефира" ще ни разсмиват по bTV, се оказаха измислица. Предаването е продължило договора си с Нова телевизия и за тази година и от 15 септември тръгва с нова сила в ефира й. Негови водещи през идните месеци ще бъдат емблематичният Димитър Рачков и първата жена, която попадна в редицата от „господари" на ефира, Мария Игнатова. Както писахме по-рано, миналият сезон красавицата вече си партнира с него, но само за две седмици, за да замести Зуека. Сега определено се очаква да остане доста по-дълго на екран. Изглежда, италианската формула за водещи на формата - мъж и жена - се е харесала и на нашите „Глобал вижън", собственост на Магърдич Халваджиян, продуценти на предаването за гафове.