Напълно умишлено продължаваме да игнорираме минусовите температури, снега и извънредно-не-мартенското време. В стремежа си да се стоплим, поне отвътре, обиколихме любимите ни шопинг дестинации из столицата и проверихме къде пролетните тенденции за 2010-та са вече в действие.

Безспорна е инвазията на телесните нюанси. Бежовото и всичките му нежни разновидности са подходящи за различни фигури, а и вкусове, защото именно универсалността на тази тенденция я прави толкова ексклузивна.

Харесваме я в комбинация с друг нашественик по летните подиуми тази година - денима. Избелял, протрит, широк и много винтидж - ако пък пазиш старите джинси ала 80-те - още по-добре! И телесното и денимът се носят както в комбинация помежду си или с всичко друго, така и от глава до пети. Граници нямаш.

А като говорим за стария гардероб - не пренебрегвай и този на другия пол. Вярно, гаждето ти едва ли ще е във възторг, но пък мъжките ризи, сака и шорти са хит и този сезон.

Ако пък ти се иска да постигнеш повече сексапил, пак няма да ти е трудно. Ефирните полупрозрачни материи позволяват да се разголиш точно толкова, колкото желаеш. Сочена като една от най-горещите тенденции на 2009-та, това лято, c-tru достига своя пик.

Не ти говорим, разбира се, за тесни, разголени и крещящи "Виж ме, аз съм гола!" дрехи ала 90-те. Не, тук става дума за елегантна, нежна и премерена женственост във фините измерения на платовете, моделите и драпериите.

Добрата стара кожа продължава да държи вниманието ни, но просто не можем да устоим на сексапилния й черен блясък.

И като говорим за цветове, те сякаш отсъстват. Изключенията са малко, като най-забележими ни се сториха лавандулата и морският бяло-син принт. Нежното лилаво-синьо ни размечтава всеки път, като го погледнем, което го прави прекрасно, дори само заради това. Подобни са нещата и с морското райе. Видяхме го отдавна при D&G и за малко да си помислим, че си е отишло, но то се завърна с мирис на бриз и лято.

Накратко, като за средата на март софийските бутици има какво да ни предложат за идното лято, определено. Остава само да се стопли.

източник и снимки: viewsofia.com