Камерън Диас е природно надарена със стройна и елегантна фигура, бърз метаболизъм и хобита, при които се изгарят много калории. Тя е щастливка, която обожава да спортува, но трябва да е по-стриктна по отношение на хранителното си меню. Страстта й по „junk food" не оказва влияние на изящното й тяло, но създава доста проблеми на кожата й. Камерън Диас не е почитателка на здравословното хранене, а обожава да похапва бургери, пържени картофки, мъфини и сладолед.

Как изгаря цялото количество калории, които поглъща?

Като всяка добра калифорнийка, Камерън Диас е „водно гадже" и прекарва по 4-5 часа дневно в каране на сърф, което изгаря по около 600 ккал на час. Сърфингът тонизира всяка част от тялото и стяга мускулатурата - изящни крака, стегнат корем, секси гръб. Това на практика означава, че може да си яде каквото и колкото си иска.

Въпреки че когато й предстои поява на важно събитие, тя преминава на зелена диета с марули, зеле и спанак, като по този начин прочиства организма си и постига плосък корем.  

По време на снимките на „Ангелите на Чарли" Камерън Диас трябва да положи свръхусилия, за да постигне формата си във филма: „В края на всеки ден мислех, че ще умра! Това беше най-интензивното нещо, което съм правила през живота си. Бях взела решение да зарежа фитнеса напълно, докато не забравя какво означава да бъдеш силен физически."

„Ще ми се да можех да хапна пържено пиле, лучени кръгчета и половин бутилка вино и да си легна спокойна, но с възрастта, организмът ти все по-упорито работи срещу теб."

„Обичам да ям. Обичам да готвя. Обичам да се храня с хора."

Камерън Диас яде една и съща закуска всеки ден в продължение на месеци: чеснов ориз с броколи, яйца, лимон, пилешко или телешко месо. „Започнах да закусвам така, когато се захванах с карането на сърф, защото не съм гладна в следващите 4 часа, които прекарвам, сърфирайки."

Най-добрият фитнес за Камерън Диас?