Водещата на информационната емисия "Календар" е сключила таен брак на бляскава церемония преди 6 месеца. Съпругът на журналистката Петко е бивш оператор в Нова телевизия.

Датата е 5 септември 2009 г. Церемонията е вечерна и изцяло в духа на сватбените традиции. Галя сияе в красива булчинска рокля в цвят шампанско.

Новинарката поканила на сватбата си 150 човека, но от колегите й присъствали само двама - Ники Дойнов и Лора Крумова. Водещата на сутрешния блок дори кумувала на тържеството заедно с най-добрия приятел на младоженеца.

Изненадващо останалите колеги на Галя от Нова ги нямало. Сватбата била държана в тайна от тях. Крумова и Дойнов и до днес не са споменавали от екрана, че Щърбева е вече семейна.
Съпругът на новинарката - Петко, работил в същата медия.

Любовта между двамата пламва преди 5 години, когато Галя точно е приключила връзката си с радиоводещия Боби Цанков. Първноначално срещите им били на по кафе и не предполагали по-сериозна връзка. Когато осъзнали, че се обичат, те решили, за да не ги коментират колегите, да запазят отношенията си в тайна. След като се оженили, младото семейство се преместило да живее в просторната къща на Петко в ж.к. "Княжево". Те планират домът им да бъде изпълнен с детски плач в близките 2-3 години.