Легендата на английския футбол Пол Гаскойн отново излезе извън релси. Само шест месеца след като се закле, че повече няма да близва алкохол, Газа отново се натряска до козирката. Вчера той трябваше да участва в турнир за бивши професионалисти в Нюкасъл, но закъсня с няколко часа и пропусна мероприятието.

Английският таблоид "Сън" разкрива, че Гаскойн посегнал към високоградусните напитки докато пътувал с влака към Нюкасъл. Той слязъл от първа класа толкова наквасен, че едва се държал върху краката си. За късмет, на перона го чакал неговият стар приятел по чашка Джими Гарднър, който го хванал здраво под ръка и го отвел до най-близката пейка да поседне. Газа се свлякъл върху нея и останал там в продължение на пет минути, след което дружката му го замъкнал до чакащата ги лимузина. Случката се разиграла пред погледа на шокираните пътници, които не можели да повярват колко пиян е Газа.

Един от героите на Англия от Мондиал'90 дълги години имаше проблеми с алкохола. Заради страстта си към силните питиета Газа дори бе на косъм от смъртта, след като сърцето му на три пъти спираше да бие. Лекарите обаче го спасиха и му препоръчаха да премине рехабилитация в специализирана клиника. Пол Гаскойн изпълни заръката им, явно стреснат от тежкото си състояние. Преди три месеца обаче той сподели пред "Сън", че се страхува за своето психическо състояние, след като два пластмасови папагала са станали най-добрите му приятели. Миналата седмица Газа изглеждаше здрав като бик, когато се разходи из лондонските улици с новото си гадже - 21-годишната ослепителна блондинка Ема Кейт Даусън.