Доста хора ме питат какво мисля за небивалиците, с които два сравнително нови уебсайта заляха българския Интернет относно Николета Лозанова. 

Възможно ли е тя наистина да е скъпоплатена бисексуална проститутка, регистрирана в лондонски сайт за компаньонки? Не, разбира се. Но не само защото Николета не е стъпвала в Лондон и това лесно може да се докаже с документи. Просто тя няма нужда от такъв тип доходи. За разлика от доста други модели из Европа, включително и в България. За някои девойки от страниците на списанията подобно подозрение може и да звучи съвсем правдоподобно, но не и за Николета и това всички много добре го осъзнават. Точно на това се дължи и огромната й популярност. Тя просто не е такъв тип момиче. Нито личният живот на Николета през последните години, нито непрекъснато възходящата й кариера биха позволили да поеме такъв безумен риск и да се регистрира в подобна агенция. А камо ли пък със снимки, които може да види и свали на компютъра си всеки пловдивски бек с информационен уебсайт.

Масова практика е агенции за компаньонки да използват крадени снимки на модели за илюстриране на сайтовете си. Дори във въпросния цитиран сайт има още няколко такива - на актриси от другия край на света, които не подозират, че някакъв лондонски клуб използва физиономиите им за илюстрация. Ако този тип сайтове са в Източна Европа, обикновено използват снимки на американки. Ако са на Запад, слагат предимно снимки от Източна Европа. Когато някой ги хване в издънка и им се обади, че публикуват чужди фотоси, веднага ги свалят или заменят с други.
Колкото до въпроса дали наистина модели заработват като компаньонки, у нас или на Запад - естествено, че да. Дали има сайтове, които могат да докажат това нагледно - естествено, че не. Ако нещо в Интернет изобщо съществува, това са само страници на агенции за модели, в които никога няма да прочетеш директна оферта или тарифа за консумация. Никой не е луд да го направи и по този начин да си съсипе контингента от труженички. Но както и да е, това е съвсем друга тема.

Цялата кампания срещу Николета е подхваната с настървение. Има 5 или повече публикации в 2 сайта само за един ден. Сезирана е, или поне се твърди че е сезирана, НАП (дали Николета е деклалирала приходите си от тази агенция, хаха). Други сайтове веднага препечатват "сензационната новина", не пропускайки услужливо да цитират и източниците й. Неистова активност - като на футболист от "Ботев", който търчи на терена пред погледа на потенциален нов купувач.

Доколко подобен PR е професионално замислен и проведен - не се наемам да твърдя. Сигурно ще се намерят и хора, които да го обявят за професионален. За мен, а и не само за мен, това е една от най-миризливите и гнусни кампании, провеждани срещу невинен човек у нас.

Със сигурност посещаемостта на двата въпросни сайта ще скочи. Халал да им е, и нека собствениците им да се радват. Но дали спят спокойно като хора с достойнство - съмнявам се.

източник: vip-bg.info