Когато става дума за горещи рожденици, не можем да пропуснем празника на жена с огнен темперамент като Ким Катрал. Актрисата стана  известна с ролята си на разкрепостената Саманта в хитовия тевизионен сериал "Сексът и градът". 

Ким е родена на 21 август 1956 г. в Ливърпул, Англия. Семейството й емигрира в Канада още като била на 3 години. Рожденото й име е Клер Уудгейт.



По време на последната година от следването си Ким взема участие във филма на Ото Преминджър "Rosebud" (1975). В началото на 80-те години се налага в киното с ролите си в "Porky's" (1981) и "Полицейска академия" (1984). Има роли в "Големи неприятности в Малък Китай", "Манекен" (1987), "Honemoon Academy" (1990) и "Breaking Point" (1993).



Телевизионният сериал на HBO "Сексът и градът" предлага на Ким Катрал шанса да блесне като истинска звезда, която приковава вниманието на публиката със своето неотразимо еротично излъчване и достоверно в психологическо отношение присъствие.

Ким Катрал се е омъжвала три пъти и засега има два развода. Живее отделно и от третия си съпруг Марк Левинсън, с когото сключва брак през 1998 г.  Включена е от сп. "People" в списъка на "25-те най-интересни хора на 2001 г.".



На няколко пъти е номинирана за наградата "Златен глобус" в раздела за изпълнителка на поддържаща роля в сериал, минисериал или тв-филм, преди да я спечели през 2002 г.