Днес своя рожден ден празнува един от най-красивите, най-богатите и най-известните супермодели в света - Жизел Бюндхен. Бразилката е доказала своята класа, затова модните гиганти и списания постоянно я търсят за участия и фотосесии.

Кариерата на Жизел започва през 1996 г с преместването й в Ню Йорк. Първата й международна изява е в ревю на Аликзандър Маккуин. Жизел е рекламно лице и участва в ревютата на най-известните модни марки - "D&G", "Dior", "Versace", "Valentino", "YSL", "Stefanel", "Ralph Lauren" и много други.

Жизел Бюндхен е популярна и като един от ангелите  на "Victoria's secret", но през 2007 г. прекъсва договора си с марката, тъй като отказват да й платят 5 млн. долара хонорар. Два дни по-късно става рекламно лице на "YSL" и подготвя своя линия бельо за H&M. Има и собствена марка обувки, наречена "Ipanema".

Жизел Бюндхен за себе си: „Аз съм много затворен човек. Обичам да си стоя вкъщи и да си върша разни неща. Мразя да говоря за личния си живот. Мразя хората да нахлуват в личното ми пространство. Това е много неуважително и мисля, че трябва да има закон срещу тези, които го правят." 

Жизел е щастливо омъжена за Том Брейди и чака първото си дете.