Човеци паяци, кръшни танцьори и сексапилни изпълнителки вдигнаха адреналина на концерта по случай 8-ия рожден ден на телевизия "Планета", пише "Труд" . За 128 минути в четвъртък вечерта зала 1 НДК в София се превърна в столица на силикона и "горещите" песни.

Но явно никой не възразяваше. Безспорни звезди на вечерта бяха Преслава и Константин. Двамата получиха възможността да закрият музикалното шоу с новата си дуетната песен - "Не ми пречи". Паралелно с изпълнението им беше представено и видеото към парчето, което е снимано и в... лудница. Реализацията на клипа завършила буквално часове преди началото на "партито" за рождения ден на "Планета".

Концертът спокойно може да бъде определен като "вечерта на дуетите". Първо публиката стана на крака при появата на Анелия и Илиян, които представиха парчето "Две неща".

Любовните емоции се нажежиха още повече, когато Емилия излезе на сцената с имитатор № 1 на Лили Иванова - Стефан Илчев. Поп фолкът и поп музиката се събраха заедно в песента им "Няма как". Изпълнението обаче остана малко незабелязано, защото зрителите в залата бяха ахнали от новата визия на изпълнителката от Гълъбово. Емилия заряза имиджа на блондинка и даде заявка за най-сексапилна брюнетка в България. Илюзията бързо рухна, защото това се оказа перука.

Приятелството между фолк певици е възможно и това доказаха съвместните песни на Малина и Галена. Видимо понаедрелите изпълнителки представиха творбите "Има кой" и "Мой". От телевизия "Планета" увериха, че Галена още сваля килограми след бременността си. Смядовчанката усилено тренирала във фитнес залата и се зарекла до Нова година да си върне предишните дименсии на тялото.

Двете приятелки обаче се вписаха най-точно в представата за спектакъл при индивидуалните си изяви. Малина заложи на шоу с каскадьори, облечени в костюми на Спайдърмен (б.р., Човека паяк) и пълзящи по невидими въжета във въздуха над сцената. Девойка, преоблечена като пеперуда, на няколко пъти спря дъха на зрителите с опасните си изпълнения на обръч "в нищото". Галена пък акцентира на доброто старо садо-мазо и еротични танци в клетка.

"Представянето на Малина беше страхотно. Хореографията, визията и изпълненията на участниците в нейния спектакъл бяха на много високо ниво", ахна пред "Труд" директорът на тв "Планета" Хари Янакиев.

На другия полюс на килограмите бяха Мария, която откри концерта, и Гергана. Двете разходиха почти Кейт-Мосовски кълки и доказаха ползата от диетите и фитнеса.

Раздялата между Райна и Константин провокира очаквания как ще се държат двамата зад кулисите. От телевизията разкриха, че бившите "пилета" нито са се карали, нито е имало скандали. Основната причина за безоблачната вечер бе, че Константин се появил едва в края на концерта, когато трябваше да излезе на сцената с Преслава. "Те дори не се засякоха, за да говорят", подшушна ни Янакиев.

Накачурените по столовете фенове в залата обаче видяха, че Райна не се появи на финалната песен за тв "Планета", в която традиционно участват всички изпълнители. Обяснението на медията - хубавицата от Сандански бързала да се прибере и да почива, защото на другия ден имала тежки тренировки за "ВИП денс".

Отделните изпълнения на фолк елита бяха "накъсвани" със скечове на водещи и режисьори в "Планета". Водещите на новините Схруси (Люси) Иларионов и Загубена (Хубена) Михайлова обявиха, че пред НДК има протест срещу концерта, а недоволстващите са издигнали лозунг "8 години стигат". Бяха зададени значими въпроси като: "Колко сантиметра е дълъг мустакът на Милко Калайджиев?" и "За колко неща се пее в песента на Анелия и Илиян "Две неща?".

Чаровната водеща на прогнозата за фолк времето Кокона (Симона) Първанова разкри, че температурата е най-висока в Димитровград (оттам е Митко Пайнера - б. р.), а през нощта се очакват превалявания на банкноти. За певиците, които не си декларират участията в "Пайнер мюзик", пък щяло да има гръмотевици...

Концертът беше предаван на живо по тв "Планета" и "Планета фолк". За всички, които са пропуснали значимото събитие, ще се излъчат записи тази седмица - в събота (20 ч.) и неделя (19 ч.).

снимка: "Труд"