Момичетата, навършили 15, са проронвали сълзица поне веднъж на негова песен, а момчетата в същата възрастова група се кискат подигравателно на любовната му лирика, но тайно копират стайлинга му. За техните батковци и каки обаче Графа е символ на стойностната българска музика, която няма да ги кара да се изчервят от неудобство, пускайки я пред чужденец.

Напротив. От сингли тип  "Хайде да си лягаме" като "Дори да простиш" и "Ако има рай", през клубните "Секс за пари" и "Имам нужда от теб" до дуетите му с Мария Илиева, Влади Ампов  ни напомня, че шоубизнесът у нас не се крепи само на кръчмарска скара, дълбоки деколтета и палави ритми. Синът на идеолога на първия музикален формат у нас "Хит минус едно"- Кирил Ампов, навърши 30 г. това лято, но на 25 ноември ще празнува 20 години на сцената.

На тригодишна възраст основното му занимание е било обиск на касетофона на родителите му и игра със слушалките. Другите нека ходят на градина.

На втория MAD Secret Concert Влади показа, че изпълнява перфектно не само музика за правене на деца, но и чист алтернативен рок.

С Мария се запознават в "Червило", където тя работи като PR. Ухажва я близо година, преди тя да се навие на среща.

Следящите инфопотока веднага ще открият в любимата му Мария, с която станаха семейство преди седмица, причина за забавянето на обиколката. Истината е, че гъмжащият график от ангажименти на Графа не им позволява да отидат на сватбено пътешествие, затова са го отложили за първите дни на новата година. А и след концерта той ще трябва да довърши саундтрака към новата българска лента "Броячът на трафик". Скъсването с клуба на ергените и работният ден от 24 часа го карат да успокои малко топката и да посрещне падането на първия сняг на място, различно от звукозаписното си студио и сцената.

Тъй като е след малкото промотиращи новите си проекти с концерти попърси, питам го как се приема музиката, различна от фолка извън столицата. "Много добре. В малките населени места успехът ни е смесен, но в големите хората са отворени и за различна музика. Миналата година излязохме от залите и влязохме в амфитеатрите. Вдигнахме цените на билетите, но това хич не повлия на посещаемостта. Повече колеги трябва да го практикуват това с турнетата, защото не ми се ще да изглежда като прецедент. В нашия жанр нещата се правят с голяма доза ентусиазъм, хвърлят се много средства, а възвръщаемостта им е спорна."

И баба знае, че талантливото момче с кадифен глас и аристократичен псевдоним се ползва с негласен абонамент за наградите на телевизия ММ и "БГ радио". Пътят му до въпросните статуетки обаче е трънлив и едва ли е широко известен фактът, че на няколко пъти е бил на ръба да се откаже. "Трудности колкото искаш. Стартирах в сянката на родителите си и дълго време никой не ме взимаше насериозно, защото ме мислеха за връзкарче. Станах на 24 и журналистите започнаха да проумяват, че се справям сам, включително и с писането на музиката. Последния път, преди 7-8 години, си казах, че ако албумът ми (бел. ред. "Искам те") не потръгне, значи приключвам. Той пък взе, че се прие доста добре и от тогава при мен - мразя думата "кариера"- се наблюдава подем", повдига завеската на страховете си наричаният между приятели Влади Балади младеж.

Опитът му на принципа на пробата и грешката през годините му вдъхва куража да напусне продуцентите си от "Жокер медия" и да създаде собствен лейбъл - "Монте мюзик". С това получавам и отговор в аванс на въпроса дали би последвал примера на Мария Илиева да се захване с откриването на млади таланти. "Да, наред с утвърдени имена като "Акага" и Дичо, които са наши артисти, сме съпорт и на Боряна Бонева, която съвсем скоро ще е готова с първи сингъл. Ние сме много добър, но малък екип и още не сме се стиковали на чисто организационно ниво. Ще го направим съвсем скоро и тогава ще се огледам за още талантливи деца, на които им се работи в този бранш". Разликата между това да бъде част от нечий каталог и той сам да определя приоритетите на имената в него открива в по-голямата отговорност. "Освен за себе си трябва да мисля и за куп други хора, а паралелно с това действам и в звукозаписното студио. Но аз съм работохолик и никога не съм усещал водовъртежа на предизвикателствата в тежест."

На мнение е, че музикалните риалитита имат смисъл дотолкова, доколкото могат да освежат временно шоубизнеса у нас. Спорно е какво се случва след като изтекат няколкото им месеца слава в прайм тайма на националния ефир. Говори с нескрита гордост за дуета си с подгласничката на Тома от "Мюзик айдъл 2"- Нора ("Именно ти"), защото  я смята за адски талантлива. Би приел предизвикателството да стане част от журито на формата, без да се притеснява за времето, което ще трябва да му посвети. Тревожи го по-скоро неспособността му да бъде строг и безкомпромисен в негативните си оценки спрямо талантите. 

Към момента обаче Влади е получил отличен от съдбата в лицето на чаровната Мария, с която е от 2 години и вече се представя като г-жа Ампова. "От самото начало знаех, че е тя, просто изчаквах подходящия момент да й предложа. Винаги съм я чувствал адски близка до себе си. Много е свястна, честна и разбира живота, което е важно. Не е някаква глезла, мъжко момиче е. Толерантна е към професията ми, но в крайна сметка  е стопроцентова жена, която си тежи на мястото." В този ред на мисли едва ли някой се учудва на начина, по който се вижда Графа след 5 години - с разширено откъм численост семейство.

източник: "Монитор"