Групировката за висша мода и лукс Gucci премести седалището си в римската сграда Palazzo Alberini. Тя е една от малкото останали в Рим сгради, символи на строителството от Ренесанса.

Главният дизайнер на групата Фрида Джанини ще твори отсега нататък колекциите си във Вечния град, а не във Флоренция, както беше досега. В суперлуксозната и лъсната до неузнаваемост сграда ще работи Отделът по стил на „Гучи".

Сградата, където ще бъде седалището на дизайнерите, блесна след тригодишна реставраторска работа. Дворецът заема 6000 кв.м. площ. Той е бил построен през 1505 година след поръчка на Джулио Алберини на гения в изкуството Рафаело.

През следващите два века след изграждането си сградата е била разширена. В резултат на това, през XIX тя е била почти неузнаваема заради разрушаването и посивяването си.

За да я доведе до днешния й вид, групата Gucci е реставрирала не само цялостния вид на сградата, а и най-малкия детайл от интериора й. Собствениците на сградата - фамилията строителни предприемачи Армелини, е имала идея да я превърне в петзвезден хотел. Впоследствие обаче е решила да я даде под наем на марката, символ на италианската мода.