Виктория Бекъм от доста време търпи критики заради анорексичната си фигура, но сега наля допълнително масло в огъня.

Оказа се, че кралицата на футболните съпруги е избрала модел, боготворен от момичета с хранителни разстройства, да представи нейната последна модна линия.

Става въпрос за 24-годишната руска манекенка Евгения Манджиева, която всички нормални хора определят като шокиращо слаба. Брюнетката ще открие ревюто с колекцията на "Пош Спайс" за сезон есен/зима по време на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Евгения е известна с появата си в един от т.нар уебсайтове про-анорексия, които окуражават младите момичета да гладуват, за да бъдат красиви и харесвани от срещуположния пол. В него има фотогалерия с "изключително слаби знаменитости" и рускинята е едно от лицата в нея. Срещу снимката й пък се мъдри следният неин цитат: "Наричайте го както искате - ограничение на калориите, булимия, суета, анорексия - това е желание за съвършенство."

Вики Бекъм бе остро критикувана миналата седмица, след като защити правото на дизайнерите да използват свръхкльощави манекенки в ревютата си. Според нея повечето от тези момичета били природно слаби и фигурата им се дължала не на убийствен глад, а на изключително добър метаболизъм. "Те не са виновни, че структурата им е такава, в крайна сметка те са хора като всички други. Просто са надарени от природата с красиви тела", коментира съпругата на Дейвид Бекъм.

 Сега, за да защити избора си на Евгения, тя заяви, че е отхвърлила възможността да наеме дори още по-слаби момичета. "Направих кастинг миналата седмица, на който се явиха няколко ужасяващо слаби момичета. Моите дрехи обачеса  за жени с различни фигури и размери", каза "Пош Спайс".

Източник: