Холивуд е в шок след като няколко електронни издания съобщиха за смъртта на актрисата Британи Мърфи на 32-годишна възраст, пише в-к „Сидни морнинг хералд", цитиран от агенция Фокус.

Екипите за спешна медицинска помощ са се отзовали на обаждане от съпруга на Мърфи Саймън Монджак.

Смъртта на актрисата е била установена при пристигането на тялото й в медицинския център „Седърс-Синай". Като причина за смъртта се посочва сърдечен удар.

Колегата и бивш приятел на звездата Аштън Къчър изказа чувствата си "Днес светът загуби едно малко слънце. Най-дълбоките си съчувствия отправям към фамилията на Британи, съпруга й, и невероятната й майка Шарън".

Британи влиза в сърцата на тийнейджърите по цял свят с участието си чрез профила си в Twitter: "Баровки". Там тя влиза в ролята на смотаната нова ученичка Тай, която за кратко бива преобразена във вълнуваща хубавица от Шер (Алиша Силвърстоун) и Дион (Стейси Даш). През 2001 година Мърфи играе рамо до рамо с легендата Майкъл Дъглас в трилъра "Нито дума". Еминем прави първите си стъпки в киното, доверявайки се на подкрепата на Британи в "Осмата миля" (2002), а през 2003 г. актрисата си партнира с Аштън Къчър в "Бракувани".