Хю Грант намекна в телевизионно интервю, че скоро може да се раздели с актьорската си кариера, за да се отдаде на голямата си страст писането. Красавецът никога не е крил желанието си да напише книга и според него сега бил точният момент да се отдаде на това амплоа.

„Още преди много години си дадох обещание, че когато направя няколко добри филмови роли и спечеля достатъчно пари, ще седна да напиша роман", разкрил амбициите си британецът.    

49-годишният Хю Грант вече бил започнал работа по първата си книга, но до този момент все си намирал извинения, за да не продължи с работата по нея. „Не знам дали това е защото съм мързелив, или защото се страхувам да не се проваля", признал актьорът.

Освен тези извинения Хю Грант разкрил и че досега не можел да се отдаде изцяло на писателската си кариера, тъй като постоянно му предлагали роли във филми, в които да си партнира с красиви актриси. „Когато ми дадат сценария си казвам: Няма ли да е по-добре да се захвана с филма, тъй като хем ще спечеля пари, хем ще работя с уникално красиви жени. И така пак не започвам работа по книгата", заявил британецът.