Най-елегантната двойка в света за тази година се разпада поради разминаване в интересите и претоварени програми! Утехата ни е, че остават две също толкова елегантни половинки - Росарио Надал и княз Кирил Преславски.

"Благодаря за вниманието, но не бих желал да правя никакви по-нататъшни коментари", каза вчера за "24 часа" княз Кирил от Лондон.

Ако за неизкушените от хай лайф клюки това е неочаквано разтърсваща новина, то за редовните читатели на светските хроники раздялата на едно от най-сниманите и коментирани семейства от Мадрид до Лондон е предизвестена.

От доста време вторият син на Симеон Сакскобургготски и жена му греят поотделно на различни мероприятия и на съответни жълти страници, които ги отразяват. А дори и когато са заедно, езикът на тялото ги издава, че отношенията им са обтегнати.

Самата им поява един без друг е вече симптом за разпада, коментират запознати с кралския протокол лица.

Невъзможно е испанският престолонаследник принц Фелипе и бъдещата кралица Летисия да се появят отделно, освен ако наблизо не е самата доня София да наглежда снаха си.

Доскоро така беше и с Кирил и Росарио. Двамата бяха едно цяло близо 25 години.

От 20 са официално бракосъчетани пред Бога и краля. 16-годишната наследничка на богат индустриален род от Палма де Майорка среща нашия княз на плажа на родния си остров. По това време Кирил е студент по физика в Принстън, едва 20-годишен, но вече обигран в светските среди. Горе-долу в този период излиза с актрисата Брук Шийлдс например, която е сред най-горещите холивудски имена тогава. Росарио пък е още ученичка, расте в заможно, но стриктно спазващо католическите порядки семейство.

Баща й е индустриалецът Мигел Надал и Бестард. Една от теориите за първоначалното натрупване на капитала на втория и най-популярния царски син е, че именно тъстът му дон Мигел е дал мощно финансово рамо. Също както навремето Симеон си стъпва на краката с милионите на жена си Маргарита Гомес Асебо.

Преди да минат под венчило, Кирил и Росарио тестват любовта си в 4-годишва връзка.

Имала ли е красивата испанка друг мъж преди българския благородник, питат се клюкарите. Едва ли, като се има предвид консервативната среда, в която се развива тя, и крехката възраст, на която среща бъдещия си съпруг.

Така че нищо чудно след 25 години с един и същи мъж, пък бил той царски син и най-елегантният на планетата, на Преславската княгиня да й се прииска да опита нещо друго. А изкушения около нея не липсват. Росарио притежава всички качества, които я правят неустоима в световен мащаб - привлекателна, финансово независима, активна и успешна като експерт по съвременно изобразително изкуство, близка приятелка с куп знаменитости - Валентино, Гуинет Полтроу, Мадона, Клаудия Шифър, Ел Макферсън, без да броим цялото кралско воинство, с което си ходят на гости като при първа рода.

Черешката в тортата на нейните звездни познанства обаче, е Хю Грант. Именно той е нарочен за разрушителя на идилията в гнездото на семейство Надал-Сакскобургготски. Синеокият лондончанин и Росарио се познават от времето, когато тя е специалист по вътрешна архитектура и консултант по история на изкуствата на аукционната фирма "Кристис", а той вече доста популярен актьор с интерес да инвестира в произведения на изкуството.

Двамата са засичани заедно неведнъж. Принцесата е винаги на първия ред на лондонските премиери на кинозвездата. Всъщност малкото кадри, на които тя е разчупила обичайната си маска на сериозна, дори строга аристократка, е именно, когато е с Хю и му се усмихва.

Британските таблоиди отдавна нищят вероятността г-жа Сакскобургготска да измъкне 49-годишния актьор от тресавището на ергенлъка.

Досега се провалиха видната красавица Елизабет Хърли и милионерската щерка Джемайма Хан. И двете с параметрите на Росарио - кестенява коса, зеленооки, високи, слаби модни икони. Това, разбира се, не пречи г-н "Четири сватби и едно погребение" да се теши в обятията на чернокожа проститутка.

Източник: "24 часа"