Кюфтета и бургери с огромни размери валят от небето и падат по главите на хората. Всички са в паника, а светът е на път да изпадне в хаос.

Проблемът със световния глад е решен, но на главата на хората се струпват огромно количество други проблеми, пълни с кетчуп, горчица и шоколад. И на всичкото отгоре цялата картина изглежда твърде реалистично в три измерения. Новата анимация "Облачно, с кюфтета" смая американците и остана няколко седмици на върха в класациите по приходи.

От днес филмът се готви да оглави и българската класация. Триизмерните пълнометражни анимации вече станаха нещо обичайно и у нас, но чувството за хумор и нивото на професионализъм в "Облачно с кюфтета" са необичайно високи дори за компания като "Сони".

Главният герой е ексцентричен учен, затрупан с идеи, които могат да променят света. В борбата си със световния глад той достига до изобретение, което може да предизвиква дъждове от готова храна. Зад привидно наивния сюжет обаче се крие сарказъм, насочен срещу американската бърза закуска, затлъстяването на западното общество и пълното неуважение към храната.

Филмът е заснет по едноименната детска книжка от 1978 г. Сред актьорите, които озвучават главните роли, са Ана Фарис и режисьорът Фил Лорд. У нас филмът ще бъде разпространен с български дублаж от актьори като Иван Велмев и Мина Костова.