INXS се отказа от своя вокалист Джейсън Ди Форчън, съобщава ContactMusic. Певецът беше в състава на групата по време на нейния първи концерт в България през май 2007 година.

В момента 35 годишният канадец е немил-недраг и е останал не само без работа, но по собствените му думи и без покрив над главата си - нощувал в своя автомобил. Само четири години са минали откакто през 2005 година INXS  взеха Ди Форчън с надеждата да припомни невъзможното - покойния фронтмен Майкъл Хътчинс.

В групата Джейсън попадна след победа в национален американски конкурс, организиран от INXS за намиране на вокалист.
Той е изгонен след края на 23-месечното турне на групата. Както разказва Форчън, останалите музиканти му поблагодарили за свършената работа, но се отказват от по-нататъшно сътрудничество. Истината, според певеца, е, че INXS са решили да се разделят с него, защото по време на турнето с групата той е употребявал наркотици. Темата е особено болезнена за INXS.

Създадената в края на 70-те години в Сидней група е записала досега 11 студийни и два концертни албума, последният от които  - "Switch", излезе през 2005 година. Преломен момент в историята на най-известните австралийски музиканти е самоубийството на техния лидер Майкъл Хътчинс през 1997 година. След смъртта му нищо вече не е същото. Групата пробва на негово място няколко вокалиста, между които соул изпълнителя Теренс Трент Д'Арби и австралийците Джими Барнс и Сузи Демарчи. От 2000 до 2003 година, когато започва солова кариера в INXS, пее и новозеландецът Джон Стивънс.

За Джейсън преживяването не е ново, защото, преди да стане пълноправен член на INXS, той е бил бездомен и все така е спял в колата си. С изгонването му  "Need You Tonight", "New Sensation" и "Suicide Blonde" отново останаха без изпълнител.