Ако преди няколко години в подлеза на НДК отекваха женски писъци посред бял ден, то източникът на дразнение беше ясен - Боби Турбото снима поредната си рубрика за „Сблъсък".

Дегизиран в синя дочена престилка на ексхибиционист, актьорът преследваше минувачи от третата възраст, крехки девойки или освирепели тийнейджъри, за да направи поредната си анкета по актуална за седмицата тема. В най-лошия случай бабите, които все още помнеха защо са излезли от вкъщи, размахваха костелив пръст срещу него и го наричаха „мискинин".

Момиченцата прибягваха със свенлив кикот, гледайки как идиотът с розови очила заема челна стойка в празния басейн на фонтана, за да им привлече вниманието. Всички останали или отминаваха на автопилот въпроси като „Трябва ли да работят младите хора..." с уточнението „... за да пият денонощно?", или скачаха на бой. За кратко време образът на олигофрена с некоординирани крайници, тираджийски изказ и борещо се с гравитацията чене при вида на минижуп се превърна в запазена марка на неделното токшоу по bTV.

След като се измори да кръстосва „Витошка" в контейнер за боклук (набеден за „Ауди А6") и пробва секса с надуваем крокодил, Борислав Захариев остави обществения ред на мира. За да се върне като младеж с подозрително добра двигателна култура във VIP Dance и да покаже, че валсът му се получава по-добре с жена, отколкото с плюшено мече.



Когато продуцентите го оферират за участие, няма абсолютно никакви резерви да остави бостанджийската си шапка и простотията на закачалката. „Желанието ми да танцувам винаги е било силно", хвърля в туш всички фенове на байганьовщината в медийния му образ той. Щастлив е, че покрай опцията да се образова на паркета е успял и да се втали. Преди шоуто бил перманентно скаран с какъвто и да е спорт, освен вдигане на чашка и прибори за хранене. „99 килограма бях, абсолютна свиня. И ужасна гледка", подсмихва се изпод набола брадица Боби, който в реалния живот е ... симпатично сериозен. Свикнал е при първия си контакт с него хората да очакват да го намерят обяздил дърво с полусвалени гащи, насълзени от напън очи и топка розови салфетки под мишница. Но всъщност не се притеснява да бъде нормален. „Хубаво е, че българинът има чувство за хумор, и то на доста високо ниво. Не се шегувам! Нашенецът си обича кочинка, купонче и нещата да се казват с истинските им имена! В този смисъл Турбото ми е донесъл само позитиви." Кандидатурата му за любим танцьор на България - също. Признава, че докато се бори с разтягането на сухожилия и болежките от натъртвания след тренировки, е намерил шепа нови другари. Благодарен е за шанса да разтропа пантофки до личности като Анелия Раленкова и Ники Сотиров, Тереза Маринова и Йордан Йовчев. Иначе визира всеки от оцелелите отбори като потенциална конкуренция. И предпочита да не раздухва повече теорията си за „гимнастическата мафия".

„Всичко е мафия, ама ние намираме сили да изплуваме някак си... Нямам никакво съмнение, че отборите са неравнопоставени, но не искам да се занимавам с минали работи. Нещата са си окей и забавата тепърва започва!", казва Захариев и добавя, че не гони победата на всяка цена в прайм тайма на Нова. Там е, за да се весели и да изтръгне дървото в себе си.  Партньорката му Мария Силвестър също. Актьорът не крие, че продуцентите са уцелили в десятката с избора си да ги комплектоват. Запознава се с нея в залата „за мъчения" на професионалистите Раул Торес и Кремена Тодорова.

Взаимната симпатия е от пръв поглед и далеч не се опира само на общата им медийна съдба. Преди да се препоти във VIP Dance, актрисата водеше „Токшоу на токчета" в предаването на Азис, а специалитет й бяха „нестандартните" репортажи. Например да обикаля столичния център при минусови температури и да посреща НЛО с геврек в ръка и „Една българска роза" на уста. „Ако можех да избирам, пак щях да се спра на нея", категоричен е Боби и прескача лаконично темата за Елица Тодорова, която отказа да му прави компания на дансинга: „Благодаря на Господ за решението й." Не си и спомня хардът му да е блокирал пред копирането на конкретен танц, защото „хубавото е, че умеем да се забавляваме. Най-куриозният случай беше на една от елиминациите, на която танцувахме салса. Не знам дали зрителите разбраха, но излизайки на сцената, двамата с Мария напълно импровизирахме. Танцът ни нямаше нищо общо с хореографията, която бяхме репетирали. Важното е, че народът хареса изпълнението ни и ни отърва от отпадане."



Паралелно с протягането на бедро в шоуто, завършилият паралелка с разширено изучаване на химия младеж възкреси Боби Турбото като персонаж от малкия екран. В осемчасовия маратон „Станция Нова" всяка събота сменя дочената престилка с гащеризона на автомонтьор, който хвърля баластра и коментари по актуални теми над циклещ двигател. В „Донитайм" пък е един от „тримата различни" - заедно със Силвестър Силвестъров (ексбратя Мангасарян) и Станимир Гъмов правят вербални дисекции на идиотски снимки, пратени от зрители. Докато се дотътри отново до екипа на Иван и Андрей, Захариев не си губи времето. „Обиколих Европа малко, разгледах други култури. Работих върху проекта си. Искам да си направя собствен филм, по английски тертип, ала Гай Ричи.

Влече ме идеята да съм негов  режисьор и продуцент, както и да играя, но в никакъв случай главната роля." Амбицията му е да създаде продукт, чието бъдеще да не се свежда до панорамата на няколко фестивала, а да преобърне изцяло представите за качествено кино, родно производство. Споменава, че има някои приятели „с възможности", които биха финансирали лентата в завършен вид, но в случая концепцията й изисква „големите милиони". Така че търсенето на гръб, емоционален и осребрен, продължава.

Междувременно разкрива, че е завързал завинаги торбичката с мераци за водене на собствено шоу. След успеха на образа в „Сблъсък" Нико Тупарев решава да експлоатира потенциала на Боби в „Турбо лига" по Нова, родния аналог на Jackass по MTV. „Никога не съм си падал по идеята и заради това и не се получи. Без любов сме за никъде! Доста години минаха оттогава и знам само едно: нищо не бих направил вече, без да го обмисля! За нищо не съжалявам, но истината е, че тогава нямах думата да променя нещо. Сега я имам и наистина се радвам!", коментира скоростния ефирен крах на предаването народният любимец.

източник: "Монитор"