Казват, че ако искаш нов любовник, трябва да си направиш бикини-дизайн. Е, не приемай всичко толкова буквално. Но така или иначе, визията на интимната ти територия е част от изкуството на съблазняването.

От дълбока древност хората са обръщали внимание на красотата във V-зоната. А след идването на сексуалната революция, която донесла на шир и на длъж свобода и нудизъм, станало особено актуално да подстригваш, бръснеш, боядисваш и твориш в областта под кръста.

Възтържествувала идеологията на красивото тяло (на всяка негова част без изключение). Скоро полагането на грижи за визията на деликатните местенца се превърнало в истинска мода и се появило самото понятие бикини-дизайн.

Към днешна дата във всеки средностатистически салон за красота можеш да си направиш стандартната епилация, а на много места ще разкрасят интимните ти части и с по-специални методи. Ако искаш да пробваш нещо различно, а и да изненадаш половинката си за 14 февруари със съвсем различна секси гледка, сега е моментът да проучиш възможностите.

Предложенията

В днешно време в много от салоните за красота можеш да превърнеш областта на бикините си в истинско произведение на изкуството. Наред с хитовете в интимната красота, имаш възможност да бъдеш и оригинална. Ако разполагаш със собствена идея, козметичката ще ти помогне да я осъществиш.

Ежедневно

И сама можеш да оформиш правилен триъгълник, да премахнеш излишните или всички косъмчета от интимната си зона. Нищо чудно дори да си експериментирала с по-екстремни варианти и в по-сложна посока. Но има и друг момент - много от оригиналните идеи се оказват неизпълними на практика в домашни условия. Първо, не е така просто да сътвориш изящна пеперуда от това, с което разполагаш в наличност на онова място. Второ, боядисването е изключено. Още повече, че в салоните ще оформят прическата ти с помощта на коламаска и така ще трае не няколко дни, а седмици.

За специални случаи

Това са шедьоври, които често пъти не са свързани с растителността на венериния ти хълм. Косъмчетата са просто елемент от цялостната картина. Произведението на изкуството се украсява с перца или брокати и както сама разбираш, това чудо не издържа повече от няколко дни. Но затова пък стои суперефектно!

А и представи си само колко възхитен ще бъде твоят човек, когато му се явиш насреща само по интимна декорация. Тогава със сигурност ще отговаряш на определението "най-хубавият подарък" (е, не че иначе не си...). Ако искаш да стигнеш до крайност, изографисай на венериния си хълм инициалите му. Така ще му покажеш до каква степен си обладана от страстта си към него! Шегичка, идеята е просто да ви е забавно...

Процесът

Цената на услугата зависи от избрания салон, от сложността на дизайна, от капризите ти и от материалите. Средно процедурата трае около два часа.

Първи етап

Избор на интимна прическа

Крайният резултат зависи от дължината на косъмчетата, количеството им и тяхната структура. Козметичката ще ти помогне да си избереш подходящ дизайн, който да отговаря на особеностите на фигурата ти. Например на притежателките на широки бедра се препоръчват рисунки, които се стесняват в долната си част. Като във всяка друга област, и тук си има тънкости. Постепенно ще разбереш точно какво искаш и кое ти стои най-добре.

Втори етап

Оформяне

След като си избереш картинка, спокойно се разположи на кушетката. Най-напред би трябвало участъкът, предназначен за епилация, да се обработи със специален тоник, който защитава, дезинфекцира и обезмазнява кожата. Рисунката се нанася по шаблон. След това цялата територия се обработва с талк, който създава защитен слой между кожата и коламаската. Накрая ненужното окосмяване в интимната ти област се премахва, а прическата се подстригва.

Трети етап

Боядисване

Строго препоръчително е да се използват бои, специално създадени за деликатната зона (те имат съставки, които смекчават действието на оцветителите и предотвратяват алергичните реакции). Боята ще оцвети и кожата ти. Така че не се притеснявай, ако не можеш да се похвалиш с гъста растителност. Пролуките ще се запълнят и рисунката ще се получи както трябва.

Заключителният етап

Украса

Обикновено контурите на рисунката се очертават, за да се отделят от другата кожа и да стане по-лесно. Това позволява да се създадат още по-сложни композиции. Перцата, брокатчетата и прочие декоративни джунджурии се прикрепят с помощта на специално лепило. Перата са много непрактични, а камъчетата се задържат в продължение на няколко дни. Междувременно избягвай да търкаш зоната, защото ще паднат за нула време.

Татуировка

Обикновено салоните, които правят интимна прическа, не правят татуировки, макар че има и такива. За перманентно разкрасяване е най-добре да се обърнеш към тату-студио. Впрочем помисли хубавичко, преди да си сложиш постоянна картинка. Има такова многообразие, че се оказва по-сложно да си избереш, отколкото да ти я нанесат. Някои момичета си изографисваг инициали или направо името на любимия в интимната зона... завинаги. Романтично е, разбира се, по примера на Анджелина Джоли. Само че какво ли се случва, ако все пак вземете, че се разделите.

Премахването на постоянни татуировки е скъпо и трудно изчезват напълно. Но самите татуисти се страят да отговорят на всякакви капризи. Най-актуални напоследък са картинките във вид на насекоми (от пеперуди до скорпиони), сърчица, йероглифи, графични символи. Чух дори история за някакво момиче, което си сложило портрета на Фидел Кастро, чийто пъп се паднал на венериния й хълм, а брадата му била направена... сама разбираш от какво.

Първият въпрос, който възниква у всеки човек, решил се на тази стъпка, е колко е болезнена процедурата. Деветдесет и осем процента от клиените на студията признават, че не е боляло толкова, колкото са очаквали. В общи линии е търпимо, пък и нали е за хубост!

Татуировката се прави по следния начин: в началото рисуват скица върху кожата ти, после със специална машинка пробиват контура на картината и вкарват мастилото. Може да се наложи да се изработи на части и в продължение на няколко дни, ако е по-голяма и цветна. В салона са длъжни да ти дадат гаранция, че ще оправят недостатъците й, ако се появят такива, след като всичко зарасне. Известно време не трябва да използваш пилинги или да излагаш мястото на слънчева светлина или солариум.

Временно тату

Има и друг, не толкова радикален метод за украсяване на тялото. Това са рисунките с индийска къна. Но внимавай да не ти сложат обикновена боя, защото тя е вредна за такива цели и съществува риск от алергия. Този тип тату издържа около две седмици и струва между 10 и 30 лв. в зависимост от избрания модел. Ако искаш нещо суперсложно, съответно ще трябва да си платиш и повече.

Рисунките с къна във вид на етнически орнаменти се наричат менди и са били много на мода в древен Египет и Индия. Те издържат върху кожата до месец (въпреки че трябва от време на време да се пооправят). Но с къна не можеш да си изографисаш портрет, да речем. Контурите на тези татута са размити и няма разнообразие от цветове - изчерпват се с оранжев, кафяв или тъмнокафяв.

Преди процедурата трябва да си направиш пилинг или щателно да се изтъркаш с луфа, защото колкото по-малко мъртви клетки останат, толкова по-дълго ще се задържи картинката. А още по-добре е да премахнеш окосмяването на мястото, предназначено за татуто, иначе то също ще се оцвети и неговата рижавост ще се задържи по-дълго отколкото тази на кожата.

Резултатът

Нали не си задаваш въпроса "За кого го правя?". Верният отговор е един: заради себе си, а от това ще намажат и околните, така да се каже. Впрочем, много жени отиват за първи път от любопитство или за да повишат вътрешното си секси усещане. После често се случва мъжете им да преминат към експерименти с горещата си зона, за да вземат ума на половинките си и да им върнат жеста.

О, времена, о нрави!

Преди години на мода беше бразилската линия - тънка вертикална ивичка късо подстригани косъмчета, оставена в средата. Днес нещата  са доста по-радикални. Няколко пъти е нараснал броят на жените, които махат абсолютно всичко от интимната зона и придобиват "девически" вид. Бъди сигурна, че това ще покачи палавите градуси и горещите усещания в кревата ви, особено ако твоят човек си е направил същото.

Едно на ум

Рискът да пипнеш някоя болест, когато си правиш татуировка, е минимален, освен ако не си отишла при някой измислен татуист, който работи при полеви условия. Но все пак, особено за тази деликантна зона, имай предвид какви са възможните опасности.

При лоша хигиена не е изключено да хванеш хепатит C, хепатит B, тетанус, СПИН или туберкулоза.

Има риск да пипнеш бактериална инфекция.

Може да се появят кожни смущения от типа на подутини.

Понякога се получава алергична реакция на кожата, особено при употребата на червена боя. Възможно е това да се случи дори след години.

Важно да знаеш

Не се препоръчва да си правиш бикини-дизайн до три дни преди, по време или три дни след месечния ти цикъл, защото в този период кожата ти е с повишена чувствителност.

Не трябва да си правиш епилация или боядисване, ако кожата ти е раздразнена, травмирана, изгорена от слънцето или солариума.

Дължината на косъмчетата преди епилация трябва да е не по-малко от 5-7 мл.

източник: cosmopolitan.bg