„Здравей, България" каза „чао" на Милен Цветков" - от вчера тази новина гръмна по медиите и версиите за неговото уволнение варират от нисък рейтинг до намесата на премиера Бойко Борисов. Фактите обаче са си факти - Милен Цветков вече не е водещ на сутрешния блок по Нова телевизия и Лора Крумова за пореден път остана сама.

Според официалната версия на Нова рейтингът на „Здравей, България" паднал значително и имало нужда от промени и нова свежа плът, дето се вика. Затова Лорчето ще води сама, а предаването ще добие по-новинарски вид. С какво това ще помогне на „Здравей, България" и няма ли съвсем да се срине рейтингът, това е друг въпрос. На мястото на Цветков спрягат името на журналиста от ПРО БГ Георги Любенов - по-свежо от това - здраве му кажи.

Едва ли някой се е вързал на обяснението на Нова тв - никоя уважаващата себе си телевизия не би си признала, че вече не е интересна на хората. Причината, която изтъкнаха от медията, е меко казано малоумна, както би се изразил един наш министър. От Нова дори са предложили на Цветков да върнат на екран „Часът на Милен Цветков" или да се направи друго предаване в подобен формат. Не е ли малко съмнително, че се опитват да компенсират водещия? Нищо чудно, че Милен Цветков още се колебае дали да приеме тази милостиня.

Странно съвпадение е свалянето на водещия малко след изказването на Бойко Борисов: „Нямам медиен комфорт. Сутрин ме почва Милен Цветков, а вечер ме довършва Слави Трифонов". Дали пък водещият не е паднал жертва в „името на благото на народа", и по-точно на премиера?

Оказва се, че Борисов е изпратил един от своите прословути sms-и до предаването „Здравей, България" да си усмири водещия, за да си нямат разправии. Нова телевизия не може да си позволи да е в лоши отношения с властта и затова Милен Цветков го отнесе. От ръководството неколкократно предупреждавали водещия да го кара по-неутрално и да не настъпва управляващите с постоянните си критики. Милен пък не е от хората, които ще си позволят някой да им се налага и не спираше да се подиграва в ефир с гафовете на кабинета Борисов. Както знаем, подобни шеги не се толерират в соца...

Новият водещ?

Неслучайно топлото местенце на Цветков ще бъде заето от Георги Любенов - той е далеч по-сдържан и податлив на дресура. Подобно на Лора, Любенов е кротък като агънце и не би си позволил импровизации извън сценария.

Истината е, че Цветков започна да става неудобен на властта. Слави и той взе много да си позволява, та затова сега трепери да не закрият и неговото предаване. Според запознати това е само началото. Предстоят още такива рокади в Нова телевизия.

източник: razkritia.com